Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují nádrž Sedlice a Domanínský rybník

Na Vysočině je podle hygieniků nevhodná voda ke koupání v nádržích Sedlice na Pelhřimovsku a Domanínský na Žďársku. Od minulého týdne se v nich voda zhoršila a pro rekreanty představuje zdravotní riziko. Pročistil se však rybník Sykovec u Tří Studní na Žďársku, který díky úbytku sinic nyní nabízí nezávadnou vodu ke koupání. Její teplota je kolem 21 stupňů Celsia. Vyplývá to z aktuálních údajů krajské hygienické stanice.

Hygienici na Vysočině tento týden kontrolovali tři přírodní koupaliště, u nichž před týdnem zjistili zhoršenou kvalitu vody. U Domanínského se v posledních dnech mikrobiální znečištění vody zvýšilo, obsahuje také více chlorofylu. U nádrže Sedlice hygienická stanice upozornila na masivní výskyt sinic.

Bez závad bylo minulý týden osm ze 17 prověřovaných lokalit v kraji. Čistou vodu měly Břevnická nádrž na Havlíčkobrodsku a rybníky Černý, Velký Pařezitý, Malý Pařezitý a koupací biotop v Třešti na Jihlavsku. V pořádku byla voda také v lomu u Horní Cerekve, v nádrži Trnávka a na koupališti Nového Města na Moravě.

Přes mírně nižší kvalitu vody byly minulý týden vyhodnoceny jako vhodné ke koupání i další vodní plochy Vysočiny, a to rybníky Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku, Medlov, Velké Dářko a nádrž Pilská na Žďársku a přehrada Dalešice na Třebíčsku. 

Autoři | Foto info.bystricenp.cz

Štítky koupání, Vysočina, rybníky, nádrže, biotop, kvalita, hygienici, Kraj Vysočina, nádrž, rybník, Sedlice, okres Žďár nad Sázavou, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují nádrž Sedlice a Domanínský rybník | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.