Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hledá se Talent Vysočiny 2017. Ocenění podpoří mimořádně talentované žáky a studenty

Žáci a studenti z Kraje Vysočina dosahující mimořádných výsledků v určitém oboru mohou i letos získat ocenění Talent Vysočiny a Cenu hejtmana Vysočiny. „Chceme podpořit ty žáky a studenty, kteří vynikají v určitém oboru, věnují se různým mimoškolním aktivitám a zároveň svůj talent a nadání cíleně rozvíjí,“ uvedla radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová a upřesnila, že ti nejlepší navíc získají od kraje motivační stipendium, které by jim mělo do budoucna v jejich aktivitách pomoci.

Návrh na nominaci může podat škola, školské zařízení či organizace zabývající se výchovou a vzděláním v pěti oborech – humanitním, uměleckém, přírodovědném, technickém a sportovním. Návrh je nutné podat na předepsaném formuláři s patřičným odůvodněním nominace a výčtem úspěchů za hodnocené období, tzn. období od 22. května 2016 do 22. května 2017.

Uzávěrka podávání návrhů na nominaci je 25. května na adrese Active - středisko volného času, příspěvková organizace, Dolní 3, 591 01, Žďár nad Sázavou. Návrh je potřeba zaslat zároveň elektronickou poštou na adresu: talent@activezdar.cz.

Vítěz v daném oboru a kategorii získá ocenění Talent Vysočiny a stipendium (tisíc nebo dva tisíce korun po dobu 10 měsíců), další komisí nominovaní talentovaní žáci získávají jednorázové stipendium (tisíc nebo dva tisíce korun). Žákům oceněným cenou Talent Vysočiny může hejtman Kraje Vysočina udělit Cenu hejtmana Vysočiny za zcela výjimečné výsledky v určitém oboru, s tím je spojeno jednorázové stipendium ve výši pět nebo deset tisíc korun).

Slavnostní vyhlášení ceny Talent Vysočiny a Cena hejtmana Vysočiny se uskuteční 27. června ve Žďáře nad Sázavou.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Jana Fialová, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledá se Talent Vysočiny 2017. Ocenění podpoří mimořádně talentované žáky a studenty | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.