Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Správci kempů na Vysočině vylepšili chatky a zavedli EET. Někteří už zahájili sezonu

Provozovatelé kempů na Vysočině před letošní letní sezonou opravovali chatky a technické sítě. Připravovali se také na zavedení elektronické evidence tržeb (EET). Některé kempy přivítaly první hosty o Velikonocích, další se budou otevírat v průběhu května a června. Ve westernovém městečku Šiklův mlýn mohou turisté v létě nocovat kupříkladu i v indiánském stanu.

V Campu Velkopařezitý na Jihlavsku se už v lednu zastavovali běžkaři.  „Protože byl sníh, měli jsme tu na běžky i dvě školy,“ řekl jednatel Eduard Jakhwerth. Hosté tam budou i na Velikonoce. Tento kemp u rybníka Velký Pařezitý nabízí kromě plochy pro stany a karavany ubytování ve 41 chatkách, z nichž šest je čerstvě přestavěno. Ceník zůstal stejný jako loni. Na letní prázdniny už jsou všechny chatky rezervované. Zaplněné jsou i v květnu a červnu, kdy se v nich střídají hlavně školy.

Podle údajů ze statistik fungují na Vysočině přes léto tři desítky kempů. Oslovení správci vesměs uváděli, že roste poptávka po pohodlnějším ubytování v chatkách. Autokemp Sykovec ve Třech Studních na Žďársku má sedm chatek. „Chystáme se přidat další,“ řekla provozovatelka Vlasta Petrová.  Také v tomto kempu už jsou chaty na léto zamluvené. Místa pro stany a karavany jsou u rybníka Sykovec.

Pod vrchem Křemešník se turisté budou moci od poloviny června ubytovat v kempu u Vyskytné, kde je kolem 40 míst pro stany a karavany. Provozovatel Miroslav Jaroš by chtěl výhledově nabídku rozšířit o ubytování v chatách.  „V poslední době to poptává dost lidí, ale není to malá investice,“ řekl.

Člověk nemusí nic mít, jen zalehne 

Počty návštěvníků však v posledních třech letech stoupají.

Westernové městečko Šiklův mlýn na Žďársku bude ubytování v přírodě nabízet od června, první budou přijíždět školy. O prázdninách tam mohou turisté kromě klasického kempu nocovat i v teepee, ve srubech a chatách, mobilních domech a v kempu, kde už bude 70 vybavených stanů postaveno. „Největší zájem je o sruby, protože to je výborné pro rodinu,“ uvedla generální manažerka areálu Eva Černá. Stany si lidé pronajímají spíš na kratší pobyty. „Člověk nemusí mít nic, jen zalehne,“ podotkla.

Provozovatelé kempů se také připravovali na zavedení EET. Připojení k internetu si řada z nich zajistila už dříve, kvůli svým hostům. Ve westernovém městečku chystají rozšíření systému elektronické evidence do sezonních provozů. Podle Černé budou mít mobilní pokladny i prodejci v kostýmech, kteří nabízejí zboží mezi návštěvníky. Potřeba také bude proškolit početné brigádníky, kteří v tomto zábavním areálu přes léto pracují.

Autoři | Foto www.dokempu.cz

Štítky EET, Kraj Vysočina, léto, stan, Velikonoce, Šikland, chata, Eva Černá, okres Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správci kempů na Vysočině vylepšili chatky a zavedli EET. Někteří už zahájili sezonu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.