Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Fungují poslední tři sjezdovky. Šacberk zavře nejdříve 26. března

Na Vysočině jsou otevřeny poslední tři sjezdovky. Lyžovat se dá na Šacberku u Jihlavy a na dvou místech Žďárska - Harusově kopci a Fajtově kopci. V příštím týdnu už bude jezdit vlek pouze na Šacberku. Provozovatelé zbývajících dvou skiareálů řekli, že lyžařskou sezonu ukončí do neděle. Lyžovat se dalo ještě i v Novém Jimramově na Žďársku, ovšem pouze do dnešního poledne.

Středisko Šacberk bude otevřeno minimálně do neděle 26. března. „Sněhu je tuhle chvíli na svahu kolem 50 centimetrů. Ráno přimrzá, denně je upravený, takže na provozu se nic nemění,“ řekl Pavel Havlíček, který sjezdovku provozuje. V tomto týdnu byla podle něj návštěvnost pěkná, navzdory tomu, že je polovina března. Zásluhu na tom zřejmě měly i prázdniny v pražských a brněnských školách, doplnil.

Na sjezdovce Harusův kopec u Nového Města na Moravě bude poslední akcí této sezony nedělní karneval v maskách, začne hodinu po poledni. Sněhu tam je sice také ještě dost, ale správce Karel Klapač nepředpokládá, že by po neděli měli lidé o lyžování zájem. V tomto týdnu skiareálu pomohli rekreanti z Brna.

Pravidelný provoz vleku skončí v neděli také na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. Pokud to podmínky umožní, na svahu se v příštím týdnu ještě uskuteční rozloučení se sezonou. Naplánované je na sobotu 25. března, uvedl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky Šacberk, Kraj Vysočina, sjezdovka, okres Žďár nad Sázavou, kopec, Jihlava, Nový Jimramov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Fungují poslední tři sjezdovky. Šacberk zavře nejdříve 26. března | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.