Počasí dnes17 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Sjezdovky na Vysočině měly o víkendu slabší návštěvnost. Méně lidí lyžovalo v sobotu

Lyžařské sjezdovky na Vysočině měly o víkendu slabší nebo průměrnou návštěvnost. Méně lidí přišlo v sobotu, kdy místy pršelo. V neděli se počasí zlepšilo, ale i tak se lyžovalo bez front u vleků a lanovek, řekli správci těchto středisek. Některé skiareály plánují v příštím týdnu prodloužit otevírací dobu, protože ve školách na Vysočině budou jarní prázdniny. Poškodit je ale mohou ohlášené deště.

„Věříme, že pondělí máme před sebou dobré a pak uvidíme. Zkrátka všechno záleží na počasí,“ řekla Magda Vaňková, která se stará o sjezdovky v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku u Pelhřimova. Sobota se teď podle ní moc nevydařila, dnešní návštěvnost obou sjezdovek zhodnotila jako celkem slušnou. Podmínky pro lyžování jsou pořád velmi dobré, oba svahy pokrývá tři čtvrtě metru sněhu, uvedla.

Provozovatel skiareálu Šacberk u Jihlavy Pavel Havlíček je s víkendovou návštěvností spokojen na padesát procent, vyšší byla v neděli. „Teď budou prázdniny. Věřím, že se ví o tom, že máme metr sněhu a že lidé přijdou,“ řekl.

Ve vyšších polohách Žďárska v sobotu trochu sněžilo. Ve Svratce byl znovu spuštěn vlek, který v pátek stál kvůli poruše rolby. Zdeněk Holemář z této sjezdovky řekl, že na kopec v pátek nechtěli pouštět lyžaře, protože ho nemohli upravit. „Podařilo se nám zajistit náhradní rolbu, takže už jedeme normálně podle provozních hodin,“ řekl. Správci sjezdovky Harusův kopec u Nového Města na Moravě zhodnotili víkendové počty lyžařů jako průměrné.

Autoři | Foto www.ceske-sjezdovky.cz

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, jarní prázdniny, Luka nad Jihlavou, Pelhřimov, Křemešník, Jihlava, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdovky na Vysočině měly o víkendu slabší návštěvnost. Méně lidí lyžovalo v sobotu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.