Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Včelaři jednali se zástupci kraje o spolupráci v tomto roce. Dočkají se finanční podpory

Spolupráce v letošním roce, ale také vyhodnocení kooperace Kraje Vysočina s okresními organizacemi Českého svazu včelařů na Vysočině v roce 2016 byly hlavním tématem lednového setkání včelařů s vedením Kraje Vysočina.

Předsedové všech okresních organizací Českého svazu včelařů v Kraji Vysočina poděkovali za podporu včelaření v roce 2016. „Především jsme ocenili finanční dotaci na úhrady plošného vyšetření na přítomnost moru včelího plodu,“ řekl předseda okresní organizace ČSV Jihlava František Meduna.

Společně všichni zúčastnění jednali o spolupráci v letošním roce, nejen z hlediska finančního, ale také v souvislosti s kulturní činností, jako je pořádání výstav nebo dalších veřejných akcí. „Důkladně jsme probrali aktuální zdravotní stav včel v kraji a diskutovali jsme i o plánovaných aktivitách letošního roku. Stále platí, že i letos je Kraj Vysočina podle svých možností připraven podpořit včelaře také finančně,“ uvedl krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský, který společně s vedoucí oddělení zemědělství Krajského úřadu Kraje Vysočina Jitkou Merunkovou informoval o vypsání dotačního programu Výzvy – 3/2017 zemědělské akce.

Jednání se zúčastnily i pracovnice Celostátní sítě pro venkov, které představily možnost vydání publikace. Ta by mimo jiné představovala vhodné pastvy pro včely a zmiňovala i produkty, které je možné z výsledků práce včelařů vyrobit.

Tisková zpráva | Foto www.prodej-medu-adamek.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, včelařství, Český svaz včelařů, Martin Hyský, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včelaři jednali se zástupci kraje o spolupráci v tomto roce. Dočkají se finanční podpory | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.