Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

PŘEHLED: Na Vysočině jsou otevřené poslední tři sjezdovky i trať Vysočina Areny

Na Vysočině jsou otevřené poslední tři lyžařské sjezdovky, Šacberk u Jihlavy, Fajtův kopec u Velkého Meziříčí a novoměstský Harusův kopec. Na Harusově kopci se bude lyžovat dnes a pak provozovatelé podle počasí zváží to, jestli bude sjezdovka v provozu také o víkendu, řekl správce Karel Klapač. Pro rekreační běžkaře jsou od čtvrtka ve vyhrazených hodinách znovu přístupné sportovní tratě Vysočina Areny, další okruh s umělým sněhem je stále ještě v Jihlavě.

V prvních dnech tohoto týdne prováděli pracovníci ve Vysočina Areně úklid po biatlonovém mistrovství světa, které skončilo v neděli. Tratě budou v nejbližších dnech sloužit veřejnosti a pro trénink sportovních skupin. „Počítejte však s tím, že s ohledem na předpověď počasí budou podmínky pro lyžování složité a daleko do ideálu," stojí na webu sportoviště.

Na Vysočině se denní teploty podle meteorologů mohou i koncem týdne dostávat až k deseti stupňům Celsia, v pátek a v sobotu se dají čekat i dešťové přeháňky.

Okruh pro běžkaře v jihlavském Českém mlýně měří okolo 650 metrů. Dnes ráno na něm budu školní závody a odpoledne do 16:00 akce Jihlava team sprint určená pro přihlášené týmy. „Na víkend se ještě pokusíme upravit to, co půjde, ale vzhledem k teplotám, které to počasí přináší, už asi budeme brzo končit nebo ten okruh velmi zkracovat," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko, který se stará o úpravu trati.

Na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí bude vlek jezdit do konce tohoto týdne. „Pak to přerušíme, z důvodu počasí a nezájmu (lyžařů)," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Dodal, že na svahu také ubývá sníh.

Sjezdovka Šacberk u Jihlavy bude mít do konce týdne běžnou otevírací dobu. „Předpokládám, že pojedeme ještě i dál. Ten další týden bychom chtěli zvládnout, ale je to závislé na počasí," řekl Lukáš Havlíček za provozovatele.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Radovan Šubín

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, sjezdovka, skiareál, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Na Vysočině jsou otevřené poslední tři sjezdovky i trať Vysočina Areny | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.