Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sedm zpráv z Vysočiny: Kraj podpoří existenci prodejen v malých obcích, otevíráme poradnu pro pečující a opět se bude sportovat zdarma

PR článek

Březnem začíná stavební sezóna. Jak říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, Kraj Vysočina má v letošním roce na opravy silnic II. a III. tříd v rozpočtu více než jednu miliardu korun, dalších 374 miliónů korun poskytne na modernizaci silnic stát, peníze bude kraj čerpat také z evropských fondů. Mezi největší dopravní stavby Kraje Vysočina bude letos patřit dokončení jihovýchodního obchvatu Jihlavy, část jih a zahájení navazující části východ, zásadní jsou i modernizace silnice Hrotovice – Dukovany a Trnava – Rudíkov. A připojuje další zajímavé informace.

Nový platební portál ušetří čas obcím i občanům

Všechna města a obce v regionu mohou využití službu Platebního portálu Kraje Vysočina. Prostřednictvím bezpečného rozhraní je pro zapojená sídla možné umožnit občanům zaplatit obecní poplatky například za popelnice, psy nebo i úhrady školám. Služby Platebního portálu spravovaného Projektovou kanceláří Kraje Vysočina jsou vhodné pro obce, města, školy i spolky. Více informací na www.platbyvysocina.cz.

Kraj i letos podpoří provoz prodejen v malých obcích

O dva miliony korun více než loni, tedy celkem 9 miliónů korun, letos nabízí Kraj Vysočina prostřednictvím Fondu Vysočiny obcím do 500 obyvatel jako podporu k zachování prodejen potravin (nebo jiných venkovských služeb). Provozovatelé obchodů ve větších obcích budou moci požádat o podporu z programu Obchůdek 2021+. V obou případech mohou čerpat podporu až 70 tisíc korun.

Zajištěné financování sociálních služeb

Na zajištění fungování sítě sociálních služeb pošle letos Kraj Vysočina téměř 1,5 miliardy korun. Vyšší je podpora kraje i státu. Zhruba 130 organizací poskytujících v regionu téměř tři stovky sociálních služeb tak má jistotu, že během roku budou mít peníze na provoz. V případě obcí a dalších zřizovatelů je zásadní podpora pečovatelské služby, ta mimochodem patří k nejrozšířenější krajem podporované terénní službě v regionu, díky které mohou lidé zůstávat v domácím prostředí.

Nová poradna pro pečující

Sociální centrum Kraje Vysočina v areálu Nemocnice Jihlava rozšiřuje své služby o poradnu pro pečující osoby. Tým poradny nabízí individuální sociální poradenství, podporu při sociálním začleňování, pomoc s výběrem a zajištěním kompenzačních pomůcek i informace o sociálních dávkách, které mohou pečující čerpat. Více informací o poradně naleznete na www.vysocinapecuje.cz nebo na telefonu 567 157 923.

Zasportujte si s Vysočinou v pohybu

V termínu od 8. do 14. dubna 2024 se bude konat třetí ročník akce Vysočina v pohybu. K týdnu sportu zdarma se přihlásily desítky vnitřních sportovišť, která nabídnou své volné kapacity a umožní veřejnosti rekreačně sportovat. Volné termíny pro protažení těla ve vašem okolí najdete na internetové adrese vysocinavpohybu.cz.

Sedmidenní jízdenka ušetří cestujícím peníze

Pokud patříte k pravidelným cestujícím využívajícím Veřejnou dopravu Vysočiny, řekněte si při nákupu jízdenky o její sedmidenní variantu. Výhoda se projeví už při osmé cestě. Jízdenka se vyplatí žákům i pracujícím včetně těch, kteří pracují na směny a dojíždí do zaměstnání i o víkendu. Více na verejnadopravavysociny.cz nebo idsvdv.cz.

Hlasování v tradičních anketách

Celý březen může veřejnost hlasovat na www.kr-vysocina.cz/pocinroku v tradičních anketách Zlatá jeřabina a Skutek roku. Na webové adrese je k dispozici přehledný výčet nominovaných kulturních aktivit, oprav a rekonstrukcí a také dobrovolnické aktivity, které k vítězství pošlou pouze Vaše hlasy.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kraj, zprávy, plán, hejtman, Vítězslav Schrek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedm zpráv z Vysočiny: Kraj podpoří existenci prodejen v malých obcích, otevíráme poradnu pro pečující a opět se bude sportovat zdarma | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.