Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli biatlonu musí lidé o víkendu počítat s komplikacemi v dopravě, varuje policie

Mistrovství světa v biatlonu, které se koná v Novém Městě na Moravě, láká mnoho fanoušků. Policie kvůli tomu upozorňuje, aby diváci, kteří přijedou o víkendu závody sledovat, nechávali svá auta na vyhrazených parkovištích. Vyhnou se tak možným kolonám a komplikacím v dopravě.

Fanoušci biatlonu, kteří vyrazí o víkendu do Vysočina arény do Nového Města na moravě, musí podle policie počítat v sobotu a v neděli s možnými kolonami, které se mohou tvořit na příjezdových trasách. Doporučují, aby si lidé cestu naplánovali s dostatečným předstihem. „Na všech strategických křižovatkách a silnicích na příjezdu směrem k Novému Městu na Moravě jsou umístěny proměnné tabule s aktuálními informacemi a budou zde přítomny také policejní hlídky, které budou v případě potřeby regulovat provoz,“ uvedla tisková mluvčí policie Dana Čírtková.

Pro diváky budou vyhrazena speciální parkoviště, ze kterých se následně mohou přemístit svozovými autobusy. „Chtěli bychom apelovat na všechny fanoušky, kteří budou na sobotní a nedělní závody přijíždět přes Žďár nad Sázavou, aby ve městě zůstali a na vyhrazených parkovištích pohodlně zaparkovali svá vozidla a do Nového Města využili k cestě svozové autobusy," apelovala policie.

Autobusy budou podle Čírtkové jezdit v sobotu od 9 hodin a v neděli od půl 10, každých 5 až 10 minut. „Po zkušenostech s náporem návštěvníků uplynulou neděli předpokládáme, že všechny vyhrazené parkovací plochy v Maršovicích, Jiříkovicích, Nové Vsi u Nového Města na Moravě a na uzavřené silnici I/19 od kruhového objezdu směrem na Žďár nad Sázavou budou velmi rychle zcela zaplněny. Předpokládáme, že zcela zaplněna budou také parkoviště v samotném Novém Městě na Moravě. Proto, kdo zaparkuje již ve Žďáru nad Sázavou, nebude muset tyto problémy řešit," uzavřela policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky krimi, doprava, biatlon, sport, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli biatlonu musí lidé o víkendu počítat s komplikacemi v dopravě, varuje policie | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.