Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině se o víkendu bude lyžovat na sedmi svazích, provoz přerušila Svratka

Na Vysočině by se o víkendu mělo lyžovat na sedmi svazích. Sjezdovka ve Svratce na Žďársku v týdnu přerušila provoz kvůli špatnému počasí. Nelyžuje se ani v Lukách nad Jihlavou, kde by ale měla lanovka znovu jezdit od dnešního poledne. Na Žďársku stále fungují skiareály Harusův kopec, Fajtův kopec a Nový Jimramov, na Jihlavsku Čeřínek a Šacberk, lyžuje se také na Křemešníku u Pelhřimova. 

Trať s technickým sněhem pro běžkaře je v jihlavském rekreačním areálu Český mlýn. Okruh měřící přibližně 700 metrů bude v pátek do 15:00 uzavřený kvůli úpravám, uvedl web Lyžařské Jihlavsko.

ANKETA: Na Vysočině jsou půjčovny lyží ve skiareálech i u obchodů. Trendem je výpůjčka na celou sezonu

Na Vysočině fungují půjčovny lyží ve skiareálech i v obchodech se sportovním zbožím. Zájem o ně v zimní sezoně stoupá o víkendech, když nasněží a mrzne nebo před školními prázdninami. Častými návštěvníky jsou rodiče, kteří si půjčují komplety pro...

Novoměstská sjezdovka Harusův kopec má otevřeno bez omezení i při mistrovství světa v biatlonu v blízké Vysočina Areně. V době závodů se na sjezdovku jezdí přes Radňovice a Jiříkovice. „Sněhové podmínky jsou dobré, ale návštěvnost malá, přestože jsou jarní prázdniny v brněnských školách, kvůli biatlonu i kvůli počasí," řekl Karel Klapač ze skiareálu.

Na Vysočině jsou teploty nad nulou, občas prší. Skiaerálům pomáhají zásoby technického sněhu z předchozích mrazů. „Víkend dáme určitě, kdyby to trošku přituhlo, tak ještě další týden, ale to je ve hvězdách. Díváme se tak dva dny dopředu," řekl Petr Chlubna, který provozuje sjezdovku v Novém Jimramově.

Sjezdovce na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí pomáhá zlepšit návštěvnost to, že tam mají nasmlouvané kurzy školy. Uvedl to Jiří Pálka ze skiareálu. Sněhu je na svahu přes půl metru, skiareál je stále v plném provozu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto woodypino / pixabay

Štítky skiareál, lyžování, víkend, provoz, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se o víkendu bude lyžovat na sedmi svazích, provoz přerušila Svratka | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.