Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na Vysočině by koncem mělo fungovat pět lyžařských sjezdovek. Provozovatelé již vyhlížejí mráz

Na Vysočině by mělo být v provozu pět sjezdovek. Vleky stále jezdí na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a na Šacberku u Jihlavy. Kvůli dešti se ve čtvrtek 4. ledna nelyžovalo na Čeřínku a na novoměstském Harusově kopci, od středy je zavřeno v Novém Jimramově. Provoz na těchto svazích bude obnovený dnes, uvedli provozovatelé těchto skiareálů.

Na sjezdovce Šacberk měří vrstva technického sněhu okolo 40 centimetrů. „Jedeme, nepřerušovali jsme. Těšíme se jako všichni ostatní, že začne mrznout," řekl provozovatel Pavel Havlíček.

V provozu je také vlek na Fajtově kopci. „Jezdíme, už nám začaly jezdit školy na lyžařské výcviky," uvedl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Ochladit by se podle Českého meteorologického ústavu (ČHMÚ) mělo o víkendu, v neděli by už na Vysočině mělo mrznout a místy sněžit. V příštím týdnu by podle meteorologů mohly noční teploty klesat i deset stupňů pod nulu.

Na Čeřínku u Jihlavy začne vlek znovu jezdit dnes dvě hodiny po poledni. Sjezdovky na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě a v Novém Jimramově počítají s celodenním provozem.

Běžkaři přírodní sníh nemají 

Přírodní sníh pro běžkaře na Vysočině není. V novoměstské Vysočina Areně budou podle zveřejněných údajů od pátku do neděle závody Českého poháru v biatlonu žactva, začátkem příštího týdne se tam podle předpokladu budou tratě znovu zasněžovat. Dvě hodiny pro veřejnost jsou v rozpisu v sobotu od 17:00, další termíny budou od poloviny příštího týdne.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině by koncem mělo fungovat pět lyžařských sjezdovek. Provozovatelé již vyhlížejí mráz | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.