Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na Vysočině v noci úřadoval silný vítr. Hasiči vyjížděli šedesátkrát, jeden z řidičů narazil do spadlého stromu

Také na Vysočině dnes v noci foukal silný vítr, který doprovázely bouřky a také déšť. To zaměstnalo hasiče, kteří mají kvůli počasí na kontě během noci a dnešního rána šedesát výjezdů. Počasí ovlivnilo také cestování vlakem. Silný vítr a popadané stromy zastavily v noci na dnešek provoz vlaků mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem. Vlaky nejezdí ani mezi Rantířovem a Kostelcem u Jihlavy, vyplývá z informací na webuČeských drah. Odklízení popadaných stromů zaměstnalo i hasiče. Podle jejich mluvčí Petry Musilové zasahovali v noci kvůli počasí u 60 událostí, nejvíc na Jihlavsku.

Silný vítr a popadané stromy zastavily v noci na dnešek provoz vlaků mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem. Vlaky nejezdí ani mezi Rantířovem a Kostelcem u Jihlavy, vyplývá z informací na webu Českých drah. Na havlíčkobrodské trati přerušil spadlý strom trakční vedení. Cestující vozí náhradní autobusová doprava. České dráhy předpokládají, že provoz bude obnoven dnes do 15:00. Až do odpoledne budou autobusy vozit cestující i mezi Rantířovem a Kostelcem u Jihlavy, kde je také porouchané trakční vedení.

Nejvíc výjezdů měli hasiči v rámci kraje na Jihlavsku. „V průběhu noci a dnešního rána jsme zasahovali u šesti desítek událostí v souvislosti s počasím. Nejčastější hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce práce měli hasiči na Jihlavsku, zasahovali u dvaceti popadaných stromů," uvedla dnes ráno Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Například dnes ráno odstraňovali hasiči spadlé stromy v Jihlavě U Borovinky nebo u Strážku na Žďársku. Tam do spadlého stromu narazilo osobní auto. „Tato událost se naštěstí obešla bez zranění," sdělila Musilová. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, počasí, hasiči, železnice, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině v noci úřadoval silný vítr. Hasiči vyjížděli šedesátkrát, jeden z řidičů narazil do spadlého stromu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.