Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj Vysočina uspořádá pro sociální pracovníky semináře. Budou stát 600 tisíc korun

Kraj Vysočina bude pro sociální pracovníky a veřejné opatrovníky znovu pořádat odborné akreditované semináře. Chce zvýšit jejich vzdělanost. Rada kraje dnes rozhodla o zakázce na dodavatele seminářů asi za 600 tisíc korun. V minulosti o ně byl zájem. Novinářům to dnes řekl hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS a STO).

„Jsou to odborné profesní semináře, které jsou určené jak sociálním pracovníkům, tak veřejným opatrovníkům a pracovníkům sociálně-právní ochrany dětí. Vždy se jedná o pracovníky obcí nebo kraje," řekl Vítězslav Schrek.

Na Vysočině pracuje 53 sociálních pracovníků, 78 veřejných opatrovníků a 117 pracovníků sociálně-právní ochrany dětí.

Semináře, kterých chce kraj zajistit 24, jsou dobrovolné. Sociální pracovníci ale mají podle mluvčí kraje Jitky Svatošové ze zákona povinnost průběžně se vzdělávat. „Jedná se o 24 hodin za rok. Pracovníci sociálně-právní ochrany dětí mají tuto povinnost taktéž, v jejich případě se jedná o šest dnů v roce. Veřejní opatrovníci takovou povinnost nemají. Zdali tito pracovníci využijí placených seminářů vzdělávacích agentur nebo seminářů, jako jsou naše projektové, je již jejich volba. Každopádně zájem o ty projektové semináře je dlouhodobě vysoký," uvedla Jitka Svatošová. V minulosti byla jejich kapacita zaplněná většinou z 90 procent.

Semináře by měly začít v listopadu. Budou šesti - až osmihodinové. Měly by se věnovat 20 odborným tématům. „Účel a cíl je jednoznačný - profesní rozvoj těchto specifických pracovníků, taktéž příležitost k setkání a výměně zkušeností," dodal hejtman Vysočiny.  

Veřejný opatrovník 

Veřejným opatrovníkem může být obec. Stanovuje se tehdy, když člověku nechce nebo nemůže dělat opatrovníka třeba někdo z jeho blízkých.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sociální, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina uspořádá pro sociální pracovníky semináře. Budou stát 600 tisíc korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.