Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dobré zprávy z Vysočiny: Do regionu míří nové vlaky a krajské sbírky v Třebíči budou digitální

PR článek

„Nejde si nevšimnout, že naplno začala nová stavební sezóna. Bude to hodně znát na silnicích II. a III. třídy po celém regionu, do jejichž modernizace a oprav letos Kraj Vysočina investuje 1,7 miliardy korun. Dalším odvětvím, kde práce nabraly maximální tempo, je stavebnictví. Jen Kraj Vysočina má letos naplánované projektování, opravy a stavby objektů pro zajištění veřejných služeb za 1,2 miliardy korun. Dlouhý seznam plánovaných prací by daly dohromady i města a obce,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. A další dobré zprávy z hejtmanství přinášíme ve výčtu.

  • Generální oprava čeká stravovací provoz Nemocnice Pelhřimov. Kraj Vysočina právě nechává zpracovat projektovou dokumentaci, následovat bude výběr dodavatele a v polovině příštího roku mohou začít všechny plánované práce. Opravy budou realizovány za provozu a kraj za ně zaplatí předběžně 170 miliónů korun.
     
  • Titul v anketě Zlatá jeřabina v kategorii Kulturní aktivita získalo nové koncertní křídlo Steinway & Sons pořízené pro ZUŠ Jihlava. V kategorii Péče o kulturní dědictví zvítězilo dokončení obnovy kostela sv. Markéty v Jaroměřicích nad Rokytnou vč. instalace nového liturgického vybavení. Mezi dalšími oceněnými aktivitami jsou divadelní představení Noc na Karlštejně v podání dětí z Libice nad Doubravou a hraná prohlídka kláštera v Želivě pro názvem Santiniho zázrak. V kategorii Péče o kulturní dědictví dále bodovalo restaurování varhan v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Mikuláše ve Žďáře nad Sázavou a velice zdařilá revitalizace Karlova náměstí v Třebíči. Gratulujeme!
     
  • Muzeum Vysočiny Třebíč se připravuje na rozsáhlou digitalizaci. Za evropské peníze tímto procesem projde nejcitlivější část krajských obrazových sbírek. Peníze budou připraveny např. i na modernizaci konzervátorských dílen a badatelského zázemí. Celý proces přijde na 26,5 miliónu korun. Nové vybavení bude pořízeno pro muzejní konzervátorská pracoviště a dílny nejen v Třebíči, ale i v Moravských Budějovicích.
     
  • Kraj Vysočina důsledně zvyšuje standardy přepravy cestujících na železnici. Bonusem nově uzavřené smlouvy s Českými drahami platné do roku 2029 je postupné nasazení prozatím dvou nových vlakových jednotek RegionPanter. Jde o první z celkem patnácti nových bezbariérových jednotek, které Kraj Vysočina u Českých drah objednal. Cestující prozatím na trasách Havlíčkův Brod – Jihlava a Havlíčkův Brod – Žďár nad Sázavou mohou využívat např. připojení k wi-fi nebo nabíjení elektroniky. Vozy jsou samozřejmě bezbariérové.
     
  • Krajští zastupitelé schválili dotaci na stavbu Horácké multifunkční arény v Jihlavě. Kraj postupně na výstavbu moderního a kapacitního objektu pro konání sportovních, kulturních, společenských a vzdělávacích akcí přispěje částkou 500 miliónů korun.
     
  • Kraj Vysočina se chce jako první region v Česku více zaměřovat na venkovskou turistiku. Budeme tak vůbec prvním krajem s ucelenými službami v oblasti venkovské turistiky a regionem, který má daný segment jako prioritní téma. Tipy na prázdniny na venkově Vysočiny jsou k dispozici na www.vysocina.eu.
     
  • Nejlepší webové stránky v Kraji Vysočina má podle odborníků Jihlava, Velký Beranov a dobrovolní hasiči v Bohdalově. V soutěži Zlatý erb byla udělena i cena veřejnosti, která patří webům Chotěboře a obce Jámy.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vítězslav Schrek, Kraj Vysočina, zprávy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobré zprávy z Vysočiny: Do regionu míří nové vlaky a krajské sbírky v Třebíči budou digitální | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.