Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V kraji letos do března přibylo 354 nových bytů, o čtvrtinu méně než loni. Výstavba zpomalila ve větší části krajů

Na Vysočině v letošním prvním čtvrtletí přibylo 354 nových bytů, o 27,2 procenta méně než před rokem. V meziročním srovnání byl nižší také počet budov určených pro bydlení, které stavbaři na území kraje rozestavěli v prvních třech měsících letošního roku. Bytová výstavba zpomalila ve větší části krajů. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Méně bytů než před rokem bylo v prvním čtvrtletí dostavěno v deseti krajích. Víc nových bytových jednotek než ve stejném období roku 2022 přibylo jen v Jihomoravském, Zlínském a Pardubickém kraji a v Praze. V Česku se počet dokončených bytů meziročně snížil o 9,9 procenta na 8208. Počet nově rozestavěných bytů byl v meziročním porovnání nižší v osmi krajích Česka.

Převažovaly rodinné domy 

Na Vysočině vznikla většina z 354 dokončených bytů v nových budovách, tradičně mezi nimi převažovaly rodinné domy. V nových bytových domech bylo dokončeno 85 bytů. Díky přestavbě starších domů nebo nebytových prostor přibylo v kraji 31 bytů.

Rozestavěny byly na Vysočině v letošním prvním čtvrtletí budovy s 377 byty. V meziročním porovnání to je méně o 15,1 procenta.

Bytová výstavba na Vysočině začala zpomalovat loni, předtím pět let rostla. Počet dokončených bytů se v uplynulém roce meziročně snížil o 2,8 procenta na 1815.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto newhouse / pixabay

Štítky stavby, byty, ČSÚ, Vysočina, 1. čtvrtletí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji letos do března přibylo 354 nových bytů, o čtvrtinu méně než loni. Výstavba zpomalila ve větší části krajů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.