Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině se lyžuje na šesti svazích, i na novoměstském Harusově kopci. V Jihlavě si užijí také běžkaři

Na Vysočině se lyžuje na šesti svazích. Někteří provozovatelé lyžařských areálů využili poslední mrazy k doplnění zásoby technického sněhu. Od středy díky tomu obnovila provoz sjezdovka v Lukách nad Jihlavou. I v době závodů Světového poháru v biatlonu zůstává otevřená sjezdovka na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, auta ale na parkoviště u sjezdovky od čtvrtka jezdí po objízdné trase přes Jiříkovice a Radňovice. Dopravní omezení platí do neděle.

Sjezdovka na Harusově kopci je v celodenním provozu. Kvůli závodům je ale uzavřená příjezdová silnice z Nového Města na Moravě na Vlachovice. Podmínky pro lyžování jsou podle správce Karla Klapače v tomto skiareálu výborné. „Je dost sněhu a sluníčko," řekl Karel Klapač.

Na Žďársku se lyžuje také na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, kde si zájemci mohou páteční lyžování protáhnout až do noci. Přestávka kvůli úpravě svahu bude hodinu od 20:00. Vlek pak přestane jezdit až hodinu po půlnoci. V neděli budou na této sjezdovce závody.

U Jihlavy jsou otevřené tří sjezdovky, kromě Luk nad Jihlavou se lyžuje na Šacberku a na Čeřínku. Provozovatel skiareálu Šacberk Pavel Havlíček předpokládá, že tam bude lyžování pokračovat ještě nejméně dva týdny. Lyžařský vlek stále jezdí také na Křemešníku u Pelhřimova.

Závody pro školy a týmy 

Běžkaři mohou využívat uměle zasněženou trať v jihlavském rekreačním areálu Český mlýn. Okruh dlouhý 800 metrů je upravený pro klasický styl i bruslení. „Zrovna sedím v rolbě a vylepšuji trať, teď jsou celkem pěkné podmínky," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko ve čtvrtek odpoledne. Na okruhu budou 10. března dopoledne závody pro školy a odpoledne pro týmy rekreačních lyžařů.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj www.ceskozemepribehu.cz

Štítky lyžování, skiareál, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se lyžuje na šesti svazích, i na novoměstském Harusově kopci. V Jihlavě si užijí také běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.