Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na Vysočině je v provozu šest sjezdovek, někde jsou i tratě pro běžkaře

Na Vysočině je v provozu šest sjezdovek. Na Žďársku se lyžuje na Harusově kopci, na Fajtově kopci a v Novém Jimramově a u Jihlavy na Šacberku a Čeřínku. Od úterý znovu jezdí vlek také na Křemešníku u Pelhřimova. Vyplývá to z údajů od provozovatelů skiareálů. Stopy pro běžkaře poškodila obleva, najít se dají v okolí Nového Města na Moravě nebo v Jihlavě.

Stopy na kopcích Novoměstska zatím mírné oblevě odolávají. „Čekáme na další přival sněhu, aby bylo možné tratě opět upravit. Na některých místech počítejte s tím, že je kvalita stopy špatná. Místy zmizela úplně," upozornil dnes web Lyžařské Novoměstsko.

Sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny upravované technickým sněhem budou od pátku do neděle pro veřejnost přístupné jen od 15:30 do 17:00, kvůli závodům.

Uměle zasněžovaný okruh pro běžkaře dlouhý skoro 600 metrů je stále v jihlavském Českém mlýně. V neděli bude tato trať uzavřená kvůli závodům. „Závod je ale otevřený i pro sportující veřejnost všech věkových kategorií," uvedli organizátoři na webu Lyžařské Jihlavsko.

Sněhové podmínky na sjezdovkách se zlepšily, vlekaři mohli díky ochlazení v předchozích dnech opět vyrábět technický sníh. Ještě jednu noc s většími mrazy potřebuje k obnovení provozu sjezdovka v Lukách nad Jihlavou. „Děláme všechno pro to, abychom to rozjeli co nejdřív. Je vidět, že lidé jsou natěšení na lyžování," řekla správkyně Magda Vaňková.

„Máme nasněženo, v provozu hlavní vlek i dětské vleky," uvedl Jiří Pálka ze sjezdovky Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Dodal, že jestli bude o víkendu mrznout, budou sněhová děla spuštěná znovu.

Na Vysočině budou podle meteorologů o nadcházejícím víkendu noční teploty klesat i k minus pěti až minus osmi stupňům Celsia, nad nulu by se neměly dostávat ani přes den.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski Olešnice

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je v provozu šest sjezdovek, někde jsou i tratě pro běžkaře | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.