Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na sjezdovky na Vysočině přišly o víkendu stovky lidí. Přírodní sníh je ta nejlepší reklama, říká provozovatel

Několik otevřených sjezdovek na Vysočině navštívily o víkendu stovky lidí. Pro některé provozovatele byl tento víkend zatím nejlepší v letošní zimě. Návštěvníky přilákalo počasí a hlavně nový sníh, napadlo ho do deseti centimetrů. Upravené jsou i některé běžkařské trasy.

„Určitě byl tento víkend zatím nejlepší, a to jenom přízní počasí," řekl Pavel Havlíček, který provozuje sjezdovku na Šacberku u Jihlavy. Víkendovou návštěvnost odhadl na stovky lidí.

Po oblevě z přelomu roku je areál v provozu bez přerušení od 16. ledna, nyní ani nepotřebuje vyrábět další technický sníh. Na svahu leží asi půl metru sněhu, z toho dva centimetry nového. „Tento víkend byl nejlepší, lidem přírodní sníh přinesl zimní náladu," řekl Havlíček.

„Že napadl přírodní sníh, je nejlepší reklama, co může být," řekl za velkomeziříčský ski klub Jiří Pálka. O sjezdovku Fajtův kopec byl podle něho srovnatelný zájem v prosinci, o víkendu přišly stovky lidí. Část z toho tvořila lyžařská škola, ve které bylo podle Pálky asi 60 dětí. „Ještě bychom byli strašně rádi, aby začalo mrznout a mohli jsme dosněžit," řekl Pálka. Na svahu je nyní asi 30 centimetrů sněhu.

Bez front se o víkendu lyžovalo na Harusově kopci u Nového Města na Moravě. V okolí města se upravují i běžecké trasy, zatím se to týká Příměstského okruhu. Podle webu Lyžařské Jihlavsko mohou lidé na běžky také k Čeřínku nebo Hojkovu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sjezdovky na Vysočině přišly o víkendu stovky lidí. Přírodní sníh je ta nejlepší reklama, říká provozovatel | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.