Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině stavaři do října předali 653 bytů. Je to méně než v loňském roce

Stavaři na Vysočině předali od ledna do konce září k užívání 653 nových bytů, v porovnání se stejným obdobím loni jich bylo o 2,5 procenta méně. V celém Česku se podle Českého statistického úřadu počet dokončených bytů v letošním třetím čtvrtletí zvýšil o tři procenta. Pokles včetně Vysočiny vykázalo pět regionů. Na Vysočině ale tento rok přibylo rozestavěných domů určených pro bydlení.

Na Vysočině začali dělníci během letošního roku stavět domy s 856 bytovými jednotkami, proti třem čtvrtletím minulého roku jejich počet stoupl o 16,6 procenta. Jde převážně o rodinné domy.

Počty dokončených bytů na Vysočině klesají od roku 2010, kdy v tomto kraji za rok přibyly domy s 1772 byty. Vloni dokončili stavaři na Vysočině 997 bytů, nejméně za uplynulých 18 let.

Čtyři pětiny nových bytů dokončených na Vysočině během letošních tří čtvrtletí, tedy 546 bytů, vzniklo v rodinných domech. Nové bytové domy, které byly v kraji předány k užívání ve stejném období, obsahují pouze 58 bytových jednotek. Zbývajících 69 nových bytů na Vysočině dokončených od ledna do konce září vzniklo díky přestavbám rodinných domů nebo úpravami nebytových prostor.

V České republice bylo během letošních tří čtvrtletí dokončeno 18 369 bytů.  Největší pokles bytové výstavby nastal v meziročním porovnání v Praze, kde počty nových bytů klesly zhruba o desetinu. Méně bytů než vloni bylo kromě Vysočiny dokončeno také v Karlovarském kraji, Královéhradeckém kraji a Moravskoslezském kraji.

Autoři | Foto www.drevotvar-znojmo.cz

Štítky Kraj Vysočina, dům, Česko, Český statistický úřad, rodinný dům, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině stavaři do října předali 653 bytů. Je to méně než v loňském roce | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.