Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice Vysočiny jsou kvůli prvnímu sněhu kluzké, od rána se staly desítky nehod

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněžení kluzké, řidiči si místy stěžují na ledovku. V některých kopcích uvízly kamiony, problémy měly i autobusy. Policie od 5:00 eviduje více než 30 dopravních nehod, podle prvních informací by při nich neměli být vážně zranění lidé. Silničáři mají venku veškerou techniku, tedy více než stovku sypačů.

Nehody jsou hlášeny z území celého kraje, týkají se osobních a nákladních aut, i autobusů. „V tuto chvíli máme nahlášené i dopravní nehody, při kterých mělo dojít ke zranění, nicméně z těch oznámení zatím nevyplynulo, že by se mělo jednat o nějaká vážná zranění,“ řekla ČTK mluvčí krajské policie Jana Kroutilová. Policie od rána přijala od řidičů také 15 oznámení špatně sjízdných nebo zablokovaných úseků silnic.

Silničáři začali sypat vozovky kolem 05:00, s přibývajícím sněžením posílali ven další techniku. V 8:30 měl dispečer krajské správy nahlášené stojící kamiony v kopci u Skřivánku na I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Vzpříčený kamion zatarasil silnici mezi Jemnicí a Jiraticemi na Třebíčsku.

S občasným sněžením musejí řidiči na Vysočině počítat i během dne. Podle meteorologů bude v kraji většinou zataženo, v nejnižších polohách se mohou objevit smíšené srážky. Odpolední teploty vystoupí nejvýše ke čtyřem stupňům Celsia.

Autoři | Foto wikimedia.org

Štítky Kraj Vysočina, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice Vysočiny jsou kvůli prvnímu sněhu kluzké, od rána se staly desítky nehod | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.