Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové varují před sněžením. Ledovka by mohla potrápit i Vysočinu

Od pátečního večera do sobotního rána bude v Česku od jihu sněžit a může napadnout až osm centimetrů sněhu. V jihozápadní polovině země se může tvořit náledí. V aktuální výstraze to uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Počasí v Česku podle něj začne ovlivňovat oblast nízkého tlaku vzduchu nad jihozápadní Evropou.

„Očekáváme od jihu sněžení, při kterém napadne na západě a jihozápadě Čech dva až osm centimetrů nového sněhu při intenzitě až kolem jednoho centimetru za hodinu. V jihozápadní polovině území se po sněžení budou při poklesu teploty pod bod mrazu lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky," uvedl ČHMÚ.

Výstraha před sněhem začne platit dnes v 17:00 a potrvá do sobotních pěti hodin ráno. Týká se především Karlovarského a Plzeňského kraje, dále jihozápadní části Ústeckého a Středočeského kraje a severozápadní poloviny Jihočeského kraje. Výstraha před náledím, která bude platná od dnešních 18:00 až do 8:00 v sobotu, se týká celé západní poloviny Česka včetně Středočeského kraje, Prahy, Vysočiny, a západního okraje Libereckého a Jihomoravského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, výstraha, sníh, meteorologové, ČHMÚ, ledovka, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před sněžením. Ledovka by mohla potrápit i Vysočinu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.