Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Žlutá, oranžová, červená. Pekelný kopec se oblékl do podzimních barev

Říjnové slunce, barevné listí a nádherná podzimní krajina za Třebíčí. To je kombinace, která si říká o vyfocení. Jaký je výsledek, uvidíte v galerii. Pekelný kopec s rozhlednou je oblíbeným místem vycházek, a tak to bylo i o poslední říjnové neděli.

Na Pekelný kopec s rozhlednou se můžete vydat z Třebíče. Stačí dojet k poliklinice na Vltavínské ulici a zaparkovat. Trasa je nenáročná, vhodná pro malé děti a maminky a tatínky s kočárky. Část lesa sice zmizela, ale zase se objevily nové výhledy na Třebíč. U rozhledny je možnost opéct si buřty na ohýnku. Nedaleko rozhledny se nachází tee pee, kde se zájemci mohou zapsat do knihy návštěv.

Z rozhledny jsou za dobrých podmínek vidět Alpy, dále můžete spatřit Moravské Budějovice, hrad Sádek, rozhlednu Mařenku, Velké Meziříčí,  páru nad Jadernou elektrárnou Dukovany, Žďárské vrchy, Drahanskou vrchovinu. 

Rozhledna na Pekelném kopci za Třebíčí

Středa, 2. listopadu 2022, 09:15

Rozhledna na Pekelném kopci za Třebíčí
Rozhledna na Pekelném kopci za Třebíčí

Nová rozhledna na místě stojí od roku 2014. Symbolicky navazuje na třebíčské UNESCO památky. Má ve své konstrukci zakomponovaný prvek židovství, protože půdorys kombinovaný ze dvou čtverců připomíná Davidovu hvězdu. Také je tu souvislost s bazilikou svatého Prokopa, neboť podle pověsti svaté Prokop zkrotil ďábla a odhodil ho právě na Pekelný kopec. Na vyhlídkový ochoz vede 125 schodů.

Ohodnoť článek

Štítky rozhledna, Třebíč, Pekelný kopec, podzim, říjen, krajina, výhled, barva, kopec, UNESCO, Jaderná elektrárna Dukovany, Alpy, Moravské Budějovice, Velké Meziříčí, Žďárské vrchy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Žlutá, oranžová, červená. Pekelný kopec se oblékl do podzimních barev | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.