Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj Vysočina chce dát 80 milionů korun do biatlonové arény. Modernizaci potřebují tribuny i zázemí

Sportovní klub Nové Město na Moravě by mohl od Kraje Vysočina získat 80 milionů korun na modernizaci Vysočina arény před biatlonovým mistrovstvím světa v roce 2024. Záměr krajské rady ještě musejí schválit krajští zastupitelé. Novinářům to řekl hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS a STO) a jeho náměstkyně Hana Hajnová (Piráti).

Příslib podílet se na rozvoji Vysočina arény dalo podle Schreka už předchozí vedení kraje. „My jsme tento úkol převzali, respektujeme ho a dohodli jsem se na podpoře," řekl Vítězslav Schrek. Podle obou politiků je novoměstský areál důležitou sportovní infrastrukturou nejen pro kraj. Modernizaci podle Hajnové nutně potřebuje zázemí pro sportovce i tribuny. Předpokládané náklady byly původně okolo 300 milionů korun, podle Hajnové se ale dostaly na 503 milionů korun s DPH.

Biatlonové mistrovství světa se v Novém Městě na Moravě bude konat v únoru 2024, bude to podruhé. První světový šampionát hostila Vysočina aréna v roce 2013.

O osmdesátimilionovém krajském příspěvku by se mělo rozhodnout už při zářijovém jednání zastupitelů. Podle Hajnové bude zároveň předložená i dotační smlouva, aby peníze mohl sportovní klub získat ještě letos.

Potřebné peníze měl kraj ve svém letošním rozpočtu původně vyhrazené na podporu jihlavské multifunkční haly. Jihlavě je ale letos ještě vyplácet nebude, proto se mohou použít na novoměstské sportoviště. Kraj tak nepotřebuje rozpočtovým opatřením upravovat svoje rezervy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vysočina aréna

Štítky modernizace, bialton, aréna, správa, sporty, stavby, Vysočina, Kraj Vysočina, Hana Hajnová, Vítězslav Schrek, mistrovství světa, Nové Město na Moravě, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina chce dát 80 milionů korun do biatlonové arény. Modernizaci potřebují tribuny i zázemí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.