Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Na Sedlici dál platí zákaz. Voda v Domanínském rybníku se zlepšila

Na Vysočině dál platí zákaz koupání v Sedlici na Pelhřimovsku vydaný 30. června. V této přehradě s 38 hektary plochy je voda nebezpečná pro lidské zdraví kvůli vysokému obsahu sinic a chlorofylu. Voda v Domanínském rybníku na Žďársku se zlepšila. Vyplývá to z aktuálních údajů na webu KHS.

Hygienici na Vysočině tento týden kontrolovali pět vodních koupacích ploch, kde se v minulém týdnu kvalita vody změnila. Nevhodná ke koupání je podle nich voda v rybníku Kachlička na Havlíčkobrodsku, neodpovídá hygienickým požadavkům a především pro citlivější osoby představuje zdravotní riziko. Před týdnem měla Kachlička jen zhoršenou kvalitu vody, což představovalo mírné riziko pro koupající.

Zhoršená jakost vody je dál v rybníku Ředkovec na Havlíčkobrodsku, kde ale v polovině června platil dva týdny zákaz koupání.

Nezávadná voda 

Zhoršenou jakost vody má na Vysočině také koupaliště v Novém Městě na Moravě. V Domanínském rybníku se množství sinic od minulého týdne snížilo. Ve vodě je ale pořád hodně chlorofylu a je méně průhledná. Podle hygieniků je to ale nezávadná voda.

Pravidelným kontrolám na Vysočině podléhá 18 přírodních koupališť. Voda v těch, která kontrolovali hygienici tento týden, měla teplotu mezi 21 a 24 stupni Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto info.bystricenp.cz

Štítky koupání, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina, Kraj Vysočina, rybník, Sedlice, okres Žďár nad Sázavou, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod, Kachlička, Ředkovský rybník, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Na Sedlici dál platí zákaz. Voda v Domanínském rybníku se zlepšila | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.