Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině začínají do kempů znovu jezdit školy i lidé s karavany. Ceny služeb šly nahoru

Do kempů na Vysočině už jezdí lidé, často s karavany. Po dvouletém výpadku způsobeném koronavirovou epidemií si před letními prázdninami začaly znovu domlouvat pobyty v přírodě i školy. Správci oslovených kempů většinou uváděli, že se nová sezona co do návštěvnosti rozjíždí slibně. Říkají ale, že kvůli růstu nákladů většinou museli zvýšit ceny služeb, nejčastěji mluvili o růstu jednotlivých plateb o desetikoruny.

Mezi prvními hosty Campu Velkopařezitý u Řásné na Jihlavsku byla škola v přírodě, která byla ještě na lyžích. „Od března začaly další akce," řekl provozovatel kempu Eduard Jakwerth. Dodal, že s ukončením restrikcí spojených s epidemií začínají lidé jezdit a chtějí do přírody. Čtyři desítky chatek v kempu u rybníka Velký Pařezitý jsou na letní prázdniny zamluvené. „Dá se říci, že už máme sezonu celou vyprodanou, až na konci srpna je pár chatek prázdných," řekl.

Do kempu se vracejí také školy. Před rokem mohl kemp kvůli epidemii otevřít až poslední týden v květnu. „A v červnu byly všechny školní výlety a školní akce zrušené," řekl Jakwerth. Kvůli zvyšování nákladů, daných růstem cen energií, potravin nebo služeb prádelny, zvýšil tento kemp ceny do deseti procent, platby za vstupy a inflace rostou rychleji. „Je to na úkor naší marže," podotkl.

Oblíbené karavany 

Řadu školních výletů bude před prázdninami hostit také Autokempink Pilák, který je u pilské nádrže na okraji Žďáru nad Sázavou. Otevřeno tam je od 1. května. Podle Ladislavy Procházkové ze správy kempu se hlásí víc lidí s karavany než před epidemií. Na léto už jsou chatky v kempu rezervované asi ze tří čtvrtin. Také tam budou platby o něco vyšší, například u chatky to bude o 50 korun na den. „Pokud tam je pět lidí, je to desetikoruna navíc," poznamenala Ladislava Procházková.

Do kempu u rybníka v Milovech na Žďársku zatím jezdí lidé hlavně na víkendy, převážně s karavany. Jsou mezi nimi i horolezci, které lákají blízké skály. Revitalizace rybníka, již provádí městys Sněžné, je do podzimu přerušená, rybník už je podle provozovatele kempu znovu skoro plný vody. Ceny v tomto kempu stouply o deset procent.

Veřejné tábořiště Stvořidla na Sázavě poblíž Ledče nad Sázavou má otevřeno od 1. dubna. I tam už lidé jezdí. Pro vodáky je ale v řece letos méně vody. Přehled kempů a tábořišť na Vysočině lze najít na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto camp.cz

Štítky ČR, rekreace, turistika, Vysočina, Kraj Vysočina, karavan, epidemie, příroda, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině začínají do kempů znovu jezdit školy i lidé s karavany. Ceny služeb šly nahoru | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.