Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasičské stanice se otevřou zájemcům. Lidé si prohlédnou zázemí a zkusí si, jaké to je být hasičem

V souvislosti s oslavami svátku svatého Floriana, jehož jméno se v kalendáři objevuje 4. května a který je patronem hasičů, kominíků a vlastně všech profesí, které mají co do činění s ohněm, se široké veřejnosti otevřou brány všech 21 stanic profesionálních hasičů v našem kraji. Pokud vás zajímá, jak to u hasičů vypadá a co je vlastně náplní jejich práce, pak si do kalendáře poznamenejte 6. a 7. května. Právě po tyto dva dny budou dny otevřených dveří probíhat.

„Na Jihlavsku je možné navštívit stanice profesionálních hasičů v Jihlavě (ulice Sokolovská čp. 2), Polné, Třešti a Telči. Na Havlíčkobrodsku v Havlíčkově Brodě, Chotěboři, Ledči nad Sázavou a Světlé nad Sázavou. Na Pelhřimovsku se návštěvníkům otevřou stanice v Pelhřimově, Pacově, Kamenici nad Lipou a Humpolci. Na Třebíčsku bude možné navštívit stanici v Třebíči – Kožichovicích, Jemnici, Moravských Budějovicích, Náměšti nad Oslavou a v Hrotovicích. Na Žďársku je možné navštívit stanice ve Žďáře nad Sázavou, Velkém Meziříčí, Velké Bíteši a Bystřici nad Pernštejnem," vyjmenovala na dotaz Jihlavské Drbny mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. 

Kromě toho, že si malí i velcí zájemci prohlédnou prostředí, v němž hasiči slouží, jim bude předvedena i technika, se kterou hasiči zasahují u mimořádných událostí. „Návštěvníci si budou moci vyzkoušet hasičskou výstroj a výzbroj a velmi detailně je seznámíme s naší prací," připojuje Petra Musilová.

(NE)OBYČEJNÍ: Na svůj první výjezd vzpomínám dodnes, říká jihlavský profesionální hasič

Je možné, že jste se s ním už setkali, protože se své práci věnuje dlouhých pětatřicet let. Řeč je o osmapadesátiletém Zdeňku Dvořákovi, jenž slouží u jihlavských profesionálních hasičů. Tam je mimo jiné třeba řidičem, stará se o oblečení a také...

Stanice profesionálních hasičů se letos široké veřejnosti otevírají po dvouleté vynucené „covidové" pauze. „Upřímně očekáváme hojnou účast v řádech stovek návštěvníků a již teď se na ně velmi těšíme," dodává k pozvánce mluvčí Musilová. 

Dveře jednadvaceti stanic se veřejnosti otevřou v pátek 6. května a také v sobotu 7. května, a to po oba dny od 8 do 17 hodin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Libereckého kraje

Štítky hasiči, stanice, den otevřených dveří, prohlídka, veřejnost, hasič, svatý Florián, okres Jihlava, Jihlava, Polná, Telč, Třešť, okres Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičské stanice se otevřou zájemcům. Lidé si prohlédnou zázemí a zkusí si, jaké to je být hasičem | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.