Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny zemřelo při dopravních nehodách do konce září šestnáct lidí

Při dopravních nehodách na silnicích Kraje Vysočina letos za devět měsíců zemřelo 16 lidí. V porovnání se stejným obdobím loni je to o osm méně. Policisté na Vysočině vyšetřovali podobně jako loni kolem 3 tisíc dopravních nehod. Poklesl i počet těžkých zranění, mírně vzrostl počet lehce zraněných lidí. ČTK to oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Těžké zranění utrpělo při nehodách od začátku ledna do konce září 101 lidí, což představuje meziroční pokles o 12 procent. Lehce se zranilo 1 083 lidí, o čtyři procenta víc než loni ve stejné době. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku dosáhla 187,5 milionu korun, což je o devět procent méně ve srovnání se stejným obdobím roku 2015.

Při vyšetřování letošních dopravních nehod policisté zjistili, že 125 řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu. „Další čtyři byli pod vlivem jiných omamných a psychotropních látek,“ uvedla mluvčí.

Nejčastějšími příčinami letošních dopravních nehod je způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění.

Autoři

Štítky dopravní nehoda, Kraj Vysočina, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny zemřelo při dopravních nehodách do konce září šestnáct lidí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.