Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Vysočině se lyžuje na sedmi sjezdovkách. V Jihlavě si užijí i běžkaři

Na Vysočině je v provozu sedm sjezdovek. Jejich správci řekli, že sněhové podmínky jsou velmi dobré a na některých svazích se bude lyžovat nejméně do 20. března. Běžkaři mohou pořád využívat přes půl kilometru dlouhou trať s umělým sněhem v jihlavském rekreačním areálu Český mlýn. Závodní tratě Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě jsou do konce týdne pro veřejnost nepřístupné kvůli biatlonovým závodům.

Na Žďársku jsou otevřené sjezdovky v Novém Jimramově a na Harusově a Fajtově kopci. U Jihlavy se lyžuje na Šacberku, Čeřínku a v Lukách nad Jihlavou. Vlek jezdí také na Křemešníku u Pelhřimova.

Na Vysočině v noci mrzne a přes den svítí slunce, podobné počasí slibují meteorologové i pro nejbližší dny. „Sněhu je nad půl metru a neubývá, takže víme, že tento a příští týden pojedeme v plném provozu a za opravdu pěkných podmínek," řekl Pavel Havlíček za skiareál Šacberk.

Lyžařská sezona pokračuje také na Čeřínku, kde minulý týden ještě vyrobili další technický sníh. „Po 20. březnu uvidíme, jaký bude zájem lyžařů," řekl Vladimír Cháb.

Malý zájem na Fajťáku 

Sjezdovka na novoměstském Harusově kopci teď má podle správce Karla Klapače dobrou návštěvnost díky tomu, že jsou prázdniny v brněnských školách. Lyžovat se tam bude i v dalším týdnu.

Na Fajtově kopci bude vlek v celodenním provozu do neděle, sněhové podmínky jsou i tam pořád velmi dobré. „Příští týden pojedeme asi jen v odpoledních hodinách, protože zájem je mizivý," uvedl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Podotkl, že touto dobou už lidé spíš než lyže vytahují kola.

Do neděle budou v plném provozu také sjezdovky v Lukách a na Křemešníku. O fungování těchto skiareálů v následujících dnech provozovatelé rozhodnou podle toho, jaké bude počasí. Sjezdovka v Novém Jimramově zatím na webu informovala o provozní době do neděle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky lyžování, počasí, sjezdovka, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, běh na lyžích, Nové Město na Moravě, Nový Jimramov, Šacberk, Čeřínek, Křemešník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se lyžuje na sedmi sjezdovkách. V Jihlavě si užijí i běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.