Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Vysočině se lyžuje na šesti sjezdovkách. Běžkaři mohou sportovat v Jihlavě a Novém Městě

Na Vysočině se lyžuje na šesti sjezdovkách, je to víc než před týdnem. Zprovozněný je navíc areál v Lukách nad Jihlavou. Otevřené jsou skiareály Harusův a Fajtův kopec na Žďársku, Čeřínek a Šacberk u Jihlavy a Křemešník u Pelhřimova. V pátek a o víkendu by měl znovu jezdit vlek také v Novém Jimramově. Běžkaři ještě mohou využít tratě s technickým sněhem v Jihlavě a v novoměstské Vysočina Areně. Vyplývá to z informací od správců skiareálů a z jejich webů.

„Lyžujeme, podle předpovědi počasí by mělo do konce příštího týdne mrznout, rádi bychom jezdili do 19. března, kdy končí jarní prázdniny v Praze," řekl Karel Klapač za sjezdovku Harusův kopec v Novém Městě na Moravě. Sjezdovka je v provozu díky mrazivému počasí a technickému sněhu, přírodní sníh podle Klapače v posledním týdnu nepřipadl.

Na Vysočině v noci na dnešek znovu mrzlo. Mrazivé noci by podle meteorologů měly být i v dalších dnech, v noci na pátek by mohly teploty klesnout až devět stupňů Celsia pod nulu. S přibývající oblačností by místy mohlo sněžit.

„Díky novému technickému sněhu může být dnes od 14:00 v provozu areál v Lukách nad Jihlavou," řekla správkyně Magda Vaňková. Na svahu se lyžovalo bez problémů do poloviny února, později se potýkal s omezením buď kvůli silnému větru, nebo špatné kvalitě sněhu.

Asi půl metru technického sněhu leží na svahu sjezdovky Šacberk. Více než metrová je na některých částech sjezdovky sněhová vrstva na Čeřínku. Podmínky jsou podle provozovatelů výborné, areál je otevřený denně do 20:00.

Ve vyhrazených časech jsou pro rekreační běžkaře pořád dostupné uměle zasněžené sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny, díky technickému sněhu je také v provozu rekreační areál Český mlýn v Jihlavě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Olešnice

Štítky sjezdovky, lyžování, běžky, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Jihlava, sjezdovka, běh na lyžích, umělý sníh, Nové Město na Moravě, Luka nad Jihlavou, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se lyžuje na šesti sjezdovkách. Běžkaři mohou sportovat v Jihlavě a Novém Městě | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.