Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Počasí moc nepřeje. Na Vysočině některé sjezdovky přerušily provoz, otevřených jich je osm

Na Vysočině přerušily čtyři lyžařské sjezdovky v tomto týdnu provoz kvůli oblevě, otevřených jich dnes je osm. Podmínky pro lyžování by podle oslovených vlekařů ale měly být koncem týdne dobré, protože má znovu začít mrznout. V Lukách nad Jihlavou se bude znovu lyžovat od soboty. Běžkaři najdou několik desítek tratí ve výše položených částech Novoměstska, ve vyhrazených hodinách tam jsou pro ně přístupné také sportovní tratě Vysočina Areny.

V okolí Nového Města na Moravě naposled sněžilo v úterý. Běžkařské tratě jsou například u Fryšavy. „Ve vyšších polohách je stále sněhu dostatek, je plánovaná další úprava (tratí). V nižších polohách je to o něco horší," řekl Erik Havlík z novoměstského informačního centra. Jistotu pro běžkaře představují uměle zasněžované tratě Vysočina Areny. Podle Havlíka se na lyžařské podmínky pořád ptá hodně běžkařů. Aktuální údaje najdou na webu Lyžařské Novoměstsko.

Sjezdovky jsou na Žďársku otevřené na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, v Novém Jimramově a ve Svratce. Lyžuje se také na Křemešníku u Pelhřimova. Na Jihlavsku jezdí vleky v Mrákotíně, na Čeřínku a na Šacberku.

Na Šacberku leží na svahu půl metru technického sněhu. „Podmínky jsou dobré, na víkend a minimálně na začátek jarních prázdnin budou exkluzivní," řekl Pavel Havlíček, který sjezdovku provozuje. Podotkl, že podle předpovědi počasí má začít mrznout a koncem týdne by mohlo být i slunečno.

Lyžařské vleky teď nejezdí ve Vysoké u Havlíčkova Brodu, ve Světlé nad Sázavou a u Číchova na Třebíčsku. Správci střediska Jalovec u Číchova na webu uvedli, že by chtěli zprovoznit sjezdovku na jarní prázdniny, které budou ve školách na Vysočině příští týden. „Čekáme na vhodné počasí pro zasněžování, které by mělo nastat o víkendu," uvedli. Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou přerušila provoz ode dneška do pátku.

Na Vysočině se dnes teploty mohou dostat i deset stupňů nad nulu. Postupně se má ochlazovat. V noci na sobotu i v noci na neděli by podle meteorologů mělo mrznout, denní teploty by o víkendu neměly převýšit čtyři stupně Celsia.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, sjezdovka, skiareál, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, běh na lyžích, Luka nad Jihlavou, Novoměstsko, Nové Město na Moravě, jarní prázdniny, Fryšava pod Žákovou horou, Číchov, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí moc nepřeje. Na Vysočině některé sjezdovky přerušily provoz, otevřených jich je osm | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.