Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Sjezdovky na Vysočině jedou i nadále. U Nového Města bylo o víkendu hodně běžkařů

U Nového Města na Moravě na Žďársku bylo o víkendu hodně běžkařů, projetých tratí tam bylo okolo 100 kilometrů. Přírodní sníh ale ubývá. Kvůli špatným sněhovým podmínkám až do odvolání přerušila provoz sjezdovka ve Vysoké u Havlíčkova Brodu. Další oslovení provozovatelé sjezdovek budou mít otevřeno i v tomto týdnu. Dobrou návštěvnost měli v pátek a v sobotu, ta nedělní byla o něco slabší.

Před víkendem bylo na Vysočině otevřených 12 lyžařských sjezdovek. Na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě bylo na svahu hodně lidí v sobotu i díky předváděcí akci novoměstského výrobce lyží Kästle. Dobrá návštěvnost byla také v pátek, kdy byly ve školách pololetní prázdniny. „Rodiče odměnili svoje děti dárkem v podobě lyžování. Dneska už je to slabší," řekl v neděli správce Karel Klapač.

Novoměstský skiareál má dost technického sněhu pro další provoz. „Těšíme se, že budou moci konečně lyžovat i lidé, kteří zatím nemohli," uvedl Klapač. Podle rozhodnutí vlády bude od středy zrušená povinnost prokazovat se certifikátem o očkování nebo o prodělaném covidu-19.

Také na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí bylo dost lyžařů v pátek a v sobotu. „Dneska, jak začalo foukat, se to trochu snížilo," řekl včera Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu k návštěvnosti. Tato sjezdovka bude rovněž otevřená i další dny.

Tratě pro běžkaře byly na Vysočině před víkendem upravené v okolí Nového Města na Moravě, Žďáru nad Sázavou i Jihlavy. Nedělní teploty ale byly nad nulou, místy i pršelo. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Nové Město na Moravě, běh na lyžích, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdovky na Vysočině jedou i nadále. U Nového Města bylo o víkendu hodně běžkařů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.