Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji fungují sjezdovky Harusův, Fajtův kopec a Šacberk. Další se chystají

Na Vysočině byly během čtvrtka otevřené lyžařské sjezdovky na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a na Šacberku u Jihlavy. Provozovatelé sjezdovek chtějí využít nynější ochlazení k zasněžování. Ode dneška by měly znovu jezdit vleky na Čeřínku a v Novém Jimramově, v sobotu se možná začne lyžovat také na Křemešníku. Po velké oblevě během včerejška na Vysočině místy sněžilo, přírodní sníh pro běžkaře ale zatím není.

V Novém Městě na Moravě mohou běžkaři koncem týdne ve vyhrazených hodinách jezdit na trati sportovní Vysočina Areny. Ve čtvrtek tam bylo zavřeno kvůli úpravě tratí. Ze stejného důvodu byl uzavřený také lyžařský okruh s technickým sněhem v jihlavském Českém mlýně.

Sjezdovek bylo před týdnem na Vysočině otevřených osm, kvůli oblevě většinou v minulých dnech přerušily provoz. Bez přerušení se lyžovalo na Šacberku u Jihlavy, kde podle provozovatele Pavla Havlíčka zůstalo na svahu i přes oteplení víc než 40 centimetrů sněhu.

Na Fajtově kopci nejezdil vlek jen jedno odpoledne. Dostatečné množství sněhu se tam podařilo udržet i díky tomu, že byl před oblevou rozhrnutý do menší šířky. „Samozřejmě, sníh nám ubyl, ale není to tak, abychom museli zavírat," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Dva centimetry prašanu a sluníčko 

Sjezdovka Harusův kopec byla kvůli dešťovým přeháňkám zavřená v úterý a ve středu, ode čtvrtka tam je znovu celodenní provoz. „Dneska tady nachumelilo, dva centimetry prašanu, svítí sluníčko," řekl správce sjezdovky Karel Klapač včera po poledni. I v tomto skiareálu jsou sněhová děla připravená vyrábět další sníh, na svahu ho zatím leží asi 30 centimetrů.

Vlek na Čeřínku u Jihlavy se včera zastavil kvůli přípravám na zasněžování. Vlek dlouhý 400 metrů tam bude znovu jezdit od pátečních 14:00, a pokud se povede zvýšit zásoby sněhu, přidá se k němu v sobotu i druhý vlek měřící 600 metrů, uvedl za středisko Vladimír Cháb.

Sjezdovka v Novém Jimramově obnoví provoz v pátek. Na Křemešníku u Pelhřimova se možná začne lyžovat v sobotu odpoledne, uvedla správkyně Magda Vaňková. Aktuální informace budou na webu skiareálu.

Dnes v noci byl v našem kraji sedmi až desetistupňový mráz, mrznout by v noci mělo i o víkendu.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, skiareál, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, sjezdovka, Šacberk, Nové Město na Moravě, kopec, Jihlava, Rozhledna Fajtův kopec, Nový Jimramov, Křemešník, Čeřínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji fungují sjezdovky Harusův, Fajtův kopec a Šacberk. Další se chystají | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.