Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vysočina je druhým nejlepším místem pro život. Díky dostupnému bydlení nebo nízké nezaměstnanosti

Náš kraj má na svém kontě velký úspěch. Vysočina se totiž stala druhým nejlepším místem pro život. Rozhodl o tom jedenáctý ročník srovnávacího výzkumu, který i letos hodnotil podmínky života v jednotlivých krajích. Čisté životní prostředí, bezpečnost, dostupné bydlení, kvalitní vzdělávání nebo nízká nezaměstnanost je jen malý výčet z více než 60 kritérií, ve kterých v našem regionu máme při mezikrajském srovnání náskok.

„Pro Vysočinu je to určitě dobrá zpráva, která potvrzuje, že jdeme správným směrem. Děkuji všem, kteří se na zvyšování kvality života v našem krásném kraji podílí. Děláme to pro sebe, pro naše děti i rodiče. A společně se nám to daří,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek

Srovnávací výzkum Místo pro život už jedenáctým rokem mapuje kvalitu života obyvatel v jednotlivých krajích České republiky. Nabízí veřejnosti možnost dlouhodobě sledovat stav svého regionu a jeho vývoj. „Objektivní statistická data jsou získávána ze spolehlivých zdrojů, jako jsou Český statistický úřad, Centrální registr vozidel, Český hydrometeorologický ústav, CzechInvest, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo vnitra, Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti, Ústav pro informace a vzdělávání, Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, či například jednotliví provozovatelé MHD," vysvětluje Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Do osmi hodnocených oblastí je zahrnuto více než 60 kritérií. Součástí hodnocení a výběru kraje s nejlepšími podmínkami pro život je i dotazníkové šetření mezi obyvateli České republiky zaměřené na spokojenost v místě bydliště a doporučení života v daném kraji.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Země světa

Štítky Kraj Vysočina, ocenění, místo, život, bydlení, životní prostředí, vzdělání, příroda, Česko, Vítězslav Schrek, Český statistický úřad, Český hydrometeorologický ústav, Ministerstvo vnitra České republiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina je druhým nejlepším místem pro život. Díky dostupnému bydlení nebo nízké nezaměstnanosti | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.