Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina upravuje pracoviště svých pedagogicko-psychologických poraden

Od pondělí 18. října je v provozu nové pracoviště Pedagogicko-psychologické poradny a speciálního pedagogické centra Vysočiny (PPP a SPC) v Třebíči. Z polikliniky ve Vltavínské ulici je přestěhované do areálu nemocnice na Purkyňově náměstí. Kraj za přestavbu objektu, kde bývala dialýza, zaplatil takřka 30 milionů korun. Podle informací Kraje Vysočina se nyní pracuje i na nových prostorech pro PPP a SPC v Havlíčkově Brodě.

Třebíčské pracoviště doposud sídlilo v nájmu. Kraj pro ni teď využívá vilu postavenou v letech 1910 a 1911, která je součástí areálu nemocnice zřizované krajem. Původně sloužila pro ubytování lékařů nemocnice, dialýza do ní byla nastěhovaná po opravě v roce 1994. Po výstavbě nových nemocničních pavilonů zůstal objekt prázdný. Kraj za jeho vybavení a přestavbu trvající asi rok zaplatil 29,5 milionu korun, z toho 26,9 milionu bylo za stavení práce. „Uvedená částka zahrnuje stavební práce, nábytek a dílčí instalace IT komponentů," sdělil Ondřej Králík, vedoucí odboru školství, mládeže a sportu krajského úřadu.

V Havlíčkově Brodě začaly na konci září práce na přestavbě budovy v ulici U Panských, která dřív sloužila jako domov seniorů. PPP v Havlíčkově Brodě sídlí v budově, kterou vlastní Kraj Vysočina, SPC je ale v nájmu. „Čili aktuálně jsou vlastní prostory skutečně nedostačující. Zároveň bude v nové budově i pracoviště jedné organizace z úseku sociálních služeb. Důvodem rekonstrukce ale nebyl jen nedostatek prostor pro zaměstnance zařazené na pracoviště v době vzniku záměru, ale i změna legislativy, která měnila určité procesní postupy školských poradenských zařízení a počítala se zvyšováním počtu pracovníků v těchto zařízeních," řekl Králík. V ulici U Panských by mohlo havlíčkobrodské PPP a SPC sídlit od září příštího roku. Podle informace ve věstníku veřejných zakázek zaplatí kraj za vnitřní úpravy objektu asi 8,3 milionu korun.

Kromě Havlíčkova Brodu a Třebíče už kraj dřív upravil pro potřeby svého pedagogicko- psychologického pracoviště budovu v Jihlavě. Další záměry rekonstrukcí či rozšiřování teď podle Králíka připravené nejsou.

Ohodnoť článek

Štítky správa, stavby, zdraví, školy, poradna, pedagogika, psychologie, Vysočina, Kraj Vysočina, rekonstrukce, Havlíčkův Brod, nemocnice, Třebíč, Purkyňovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina upravuje pracoviště svých pedagogicko-psychologických poraden | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.