Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Odstranění poruch na železnici na Vysočině potrvá do čtvrtka

Správa železnic předpokládá, že některá omezení způsobená poruchami v důsledku bouřek skončí na Vysočině až ve čtvrtek. Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy to bude na trati 250 u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku, kde se nyní jezdí jen po jedné koleji. Na trati 225, která vede z jižních Čech do Havlíčkova Brodu, by mohly vlaky znovu jezdit od dnešní půlnoci.

„Co se týká trati 225 Veselí nad Lužnicí - Havlíčkův Brod, tak tam je na více místech poškozené trakční vedení a opravy budou ještě v průběhu dne, předpoklad je obnovení provozu do půlnoci, pokud se ještě něco nezkomplikuje," řekl Dušan Gavenda. Trakční vedení je poškozené i na trati 250, ale částečně se tam provoz podařilo obnovit už dnes po 8:00. „Ale protože škody jsou také rozsáhlejšího charakteru, tak tam úplné obnovení předpokládáme během zítřka," řekl Gavenda.

Škody, které bouřka na železnici působila, podle něho nejsou vyčíslené. Silný vítr a hlavně popadané stromy někde poškodily trakční vedení elektrifikovaných tratí, jinde byly poškozené i stožáry vedení.

Předpověď meteorologů se opět vyplnila, nejen hasiči na Vysočině mají za sebou náročnou noc. Po celé Vysočině je zaměstnaly silné bouřky, prudký déšť a nárazový vítr. Na svém kontě mají skoro 300 výjezdů. řada domácností je ještě i nyní bez proudu,...

Odklízení následků bouřek, především popadaných stromů a větví, zaměstnává v kraji i hasiče, dnes měli na 200 výjezdů. Obešly se bez zranění. Hasiči stále vyjíždějí k odklízení stromů, i když se podle mluvčí hasičů Petry Musilové situace dopoledne oproti noci výrazně zklidnila.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SDH Dolní Cerekev

Štítky počasí, hasiči, železnice, Vysočina, Kraj Vysočina, Správa železniční dopravní cesty, bouřka, Havlíčkův Brod, Jihočeský kraj, okres Havlíčkův Brod, Přibyslav, strom, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstranění poruch na železnici na Vysočině potrvá do čtvrtka | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.