Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Bouřky komplikují železniční dopravu na Vysočině, u Jihlavy je zaplavená trať

Kvůli zaplavené trati byl dnes po 19:30 zastavený provoz na železnici v úseku Dobronín - Jihlava. Provoz kvůli bouřce stojí i v Novém Městě na Moravě nebo mezi Přibyslaví a stanicí Pohled, kde je kvůli bouřce porucha na zabezpečovacím zařízení, řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Mezi Jihlavou a Dobronínem vypravily České dráhy náhradní autobusovou dopravu. „Voda tam pořád ještě teče. Jakmile přestane pršet a přestane se tam voda stahovat, bude možné provoz obnovit," řekl Dušan Gavenda před 21:00. V Novém Městě na Moravě vyřadila bouřka zabezpečovací zařízení přímo ve stanici.

Odstraňování následků bouřek zaměstnávají na Vysočině i hasiči. Od dnešních 17:00 kvůli tomu evidují asi desítku výjezdů zejména kvůli oplachu silnic a pročišťování kanalizací. Vyplývá to z informací na jejich webu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SDH Dolní Cerekev

Štítky počasí, železnice, bouřka, Vysočina, Jihlava, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, Dobronín, Správa železniční dopravní cesty, Přibyslav, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky komplikují železniční dopravu na Vysočině, u Jihlavy je zaplavená trať | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.