Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči na Vysočině odstraňují následky bouřek, bez proudu je na 600 domácností v okolí Jihlavy

, aktualizováno 22. června 2021, 11:30

Kvůli bouřkám a větru, který je doprovázel, měli hasiči na Vysočině od pondělního odpoledne přes 70 zásahů. Nejčastěji odstraňovali stromy a větve ze silnic, odčerpávali vodu ze silnic a pročišťovali zanesenou kanalizaci, uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. V souvislosti s počasím je na Vysočině bez dodávek elektřiny asi 600 domácností v okolí Jihlavy, konkrétně kolem Hubenova.

Podle mluvčího společnosti EG.D Romana Šperňáka je nyní v kraji pět poruch na vedení vysokého napětí. Poruchy museli energetici odstraňovat i v pondělí večer, v jeden okamžik bylo bez dodávek až 7000 odběrných míst.

„Od rána nové poruchy nepřibývají, naopak se nám daří ty stávající opravovat a dodávky obnovovat. Aktuálně evidujeme zhruba 5 800 domácností bez dodávek elektrické energie.," sdělil Roman Šperňák.

V Jihlavě dnes v podvečer kvůli bouřce a dočasnému výpadku elektřiny stály zhruba hodinu a čtvrt všechny klasické trolejbusy. Cestující po tu dobu přepravovaly pouze parciální trolejbusy s bateriemi a samozřejmě i autobusy.

Hasiči ještě dnes dopoledne odstraňují popadané stromy například v Golčově Jeníkově nebo v Osové na Žďársku. Do Mladoňovic na Třebíčsku vyjeli po 6:00 kvůli odčerpání vody ze sklepa. Podle Musilové ale měli hasiči nejvíc práce v pondělí mezi 17:00 a 20:00, kdy řešili přes 40 událostí. „Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob," uvedla Petra Musilová.

Hasiče na Vysočině dnes odpoledne měli napilno. Jak předpovídali meteorologové, i na Vysočinu dnes dorazily bouřky a prudký déšť. Od 15. hodiny do 19. hodiny hasiči vyjížděli skoro k padesáti událostem.

Podle meteorologů bude dnes na Vysočině oblačno až zataženo, přeháňky budou doznívat na severu a východě kraje. Nejvyšší odpolední teploty budou 24 až 27 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky počasí, hasiči, energie, Vysočina, Kraj Vysočina, Jihlava, Hubenov, EG.D, silnice, bouřka, Golčův Jeníkov, okres Žďár nad Sázavou, Osové, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Vysočině odstraňují následky bouřek, bez proudu je na 600 domácností v okolí Jihlavy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.