Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z plánovaných velikonočních akcí v kraji zbyly jen některé. Třeba výstavy v oknech a online kurzy

Města a organizace na Vysočině ruší plánované velikonoční akce. Výjimkou jsou některé výstavy pořádané venku nebo programy pro děti spojené s procházkami. Někde nabízejí tematické rukodělné kurzy on-line.

Zrušená je tradiční velikonoční výstava zahrádkářů v Telči. Obvykle nabízela kromě velikonočních dekorací také sazenice a hlízy květin. Konat se měla od 26. do 28. března.

Velikonoční výstavu pořádá pravidelně i Jemnice. Místo kulturního domu ji letos přesune ven před informační centrum. ČTK to řekl radní Jemnice Zdeněk Hopian. „Bude v podstatě volně přístupná na venkovním prostranství, takže doufám, že nás to ničím neovlivní, že se nestane nic, co by to zkomplikovalo," řekl Zdeněk Hopian. Začne 27. března a potrvá do 9. dubna.

V Jemnici také připravili program pro děti Hledání velikonočního pokladu. Na trase dlouhé čtyři kilometry na děti čeká několik úkol. Hrací kartu je možné vyzvednout na dětském hřišti Panská v samoobsluze u infobudky. Na cestu se mohou děti vydat až do 18. dubna. Cílem bylo nějak zpestřit dětem období Velikonoc v době, kdy jsou vnitřní aktivity nemožné.

Výstavy v oknech 

V Třebíči se on-line formou konají velikonoční dílny. Podílí se na nich Vrátka, z. s. Přístupné jsou přes facebook města.

Některá muzea na Vysočině velikonoční svátky připomínají výstavami ve svých oknech. Kraslice vystavuje Horácké muzeu v Novém Městě na Moravě. Zvyky a tradice spojené s Velkým pátkem, Bílou sobotou, Božím Hodem velikonočním a Červeným pondělím představí formou výstavy v okně také Regionální muzeum Žďár nad Sázavou. Jeho velikonoční cyklus je možné sledovat i na facebooku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, zábava, Velikonoce, Vysočina, výstava, okno, Kraj Vysočina, Jemnice, Facebook, Telč, Velký pátek, Bílá sobota, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z plánovaných velikonočních akcí v kraji zbyly jen některé. Třeba výstavy v oknech a online kurzy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.