Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přes 400 kilometrů ušlapaly skoro dvě stovky cyklistů v rámci Křížem krážem Vysočinou na kole

Letos již podesáté se konala akce pro všechny cyklisty s názvem Křížem krážem Vysočinou na kole. Tento rok se zapojilo 189 cyklistů, ti absolvovali jednu nebo i více z osmi nabízených etap. Poslední osmá etapa končila v dalešickém pivovaru. „Každý z účastníků, který zajel alespoň tři etapy, získá odměnu v podobě krajského cyklistického dresu,“ sdělila jednu z motivací radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková.

V tomto ročníku účastníkům přálo i počasí, ani při jedné etapě nebylo kvůli nepřízni počasí nutné měnit předem plánované trasy.  Pouze ve čtvrtek 14. července byl po celé Vysočině silný déšť, přesto na cestu vyrazilo 15 cyklistů,  které za odměnu čekala prohlídka ekotechnického centra Alternátor v Třebíči.

První etapa byla zahájena na jihlavském náměstí v pátek 8. července. Zapojila se do ní třicítka různě zkušených a vytrvalých cyklistů. Následující etapy patřily nejen sportovním výkonům, ale také kultuře nebo gastronomickým zážitkům. „Zastavili jsme na rozhledně Mařence u Štěměch, podívali jsme se do zahrad státního zámku Jaroměřice nad Rokytnou, navštívili strašidelný zámek Draxmoor v Dolní Rožínce a jedna z dalších zastávek patřila i hradu Pernštejn,“ za organizátory uvedla Klára Čechová z Vysočina Tourism.

Dalšími zastávkami na Vysočině byl třeba rodný dům Karla Havlíčka Borovského v Havlíčkově Borové, cyklisté také vystoupali na vyhlídkovou věž kostela Nanebevzetí Panny Marie v Polné a nechyběla ani prohlídka rodného domu Jana Kubiše v Dolních Vilémovicích. Slavnostní zakončení se konalo v pátek 15. července ve zmiňovaném dalešickém pivovaru.

Cílem této pravidelné akce je snaha motivovat turisty k trávení dovolené na Vysočině a prohloubit jejich zájem o její poznávání.

Foto Krajský úřad Kraje Vysočina | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, cyklista, Marie Kružíková, Nanebevzetí Panny Marie, Karel Havlíček Borovský, Jan Kubiš, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes 400 kilometrů ušlapaly skoro dvě stovky cyklistů v rámci Křížem krážem Vysočinou na kole | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.