Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dobrá zpráva pro cykloturisty: Na Vysočině se rozrůstá síť půjčoven jízdních kol

Dvě stálé půjčovny jízdních kol ČD BIKE mají k dispozici cyklisté na Vysočině. Možnost vypůjčit si kolo nabízí železniční stanice Třebíč a Žďár nad Sázavou. Kraj Vysočina totiž společnosti České dráhy, a.s., které celorepublikovou síť cyklopůjčoven pod označením ČD BIKE provozují a rozvíjejí, poskytl dotaci ve výši 150 tisíc korun, a přímo se tak podílel na vybavení a následném otevření nových půjčoven.

„Hlavním cílem projektu je zvýšení potenciálu ekologické dopravy a dostupnosti turistických atraktivit v regionech. Podobný záměr máme i v Kraji Vysočina. Navíc rozšíření a zkvalitnění nabídky doprovodných služeb pro cykloturistiku je v souladu se Strategií rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina, a proto jsme se rozhodli cyklopůjčovny podpořit,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Marie Kružíková.

Kola k zapůjčení jsou kvalitní, v nabídce jsou dámská i pánská, převážnou část tvoří trekingová kola s výbavou. Půjčovny ČD BIKE jsou pro zájemce výhodné hlavně pro svou návaznost na hromadnou dopravu. Cena za půjčení kola bývá velmi příznivá a samozřejmostí je možnost vrátit kolo v jiné než výpůjční stanici.  Půjčovny kol ČD BIKE mají v rámci celé České republiky jednotný systém. U cykloturistů jsou tyto půjčovny velmi oblíbené a roste o ně zájem.

V Kraji Vysočina funguje v tuto chvíli pět celoročních půjčoven, a to v Třebíči, Žďáru nad Sázavou, Novém Městě na Moravě, Telči a Světlé nad Sázavou. Na dalších 14 místech je možné vypůjčená kola vrátit, stejně jako na dalších stanicích například Jihočeského nebo Jihomoravského kraje.

Bližší informace o podmínkách vypůjčení kol a možné bezplatné přepravě kol najdete zde

Autoři | Foto www.trebic.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, České dráhy, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Marie Kružíková, Česko, jízdní kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro cykloturisty: Na Vysočině se rozrůstá síť půjčoven jízdních kol | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.