Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Firmy na Vysočině výrobu kvůli koronaviru neomezují. Někteří zaměstnanci jsou v karanténě

Výrobce autodílů Fraenkische CZ v Okříškách na Třebíčsku zatím neplánuje omezit v souvislosti s koronavirem výrobu, řekla specialistka pro firemní komunikaci Daniela Vilhelmová. Zjara zůstala kvůli rušení objednávek doma několik týdnů většina z více než 800 zaměstnanců. Omezovat výrobu teď nemusejí ani další oslovené firmy.

„Teď je v odbytu, řekněme, normální stav, takže výrobu neomezujeme," řekla Daniela Vilhelmová.

Výrobce světlometů k autům Marelli Automotive Lighting, který v Jihlavě zaměstnává okolo 2000 lidí, dočasně přerušil výrobu na přelomu března a dubna, protože tehdy přestaly vyrábět automobilky. To se teď nestalo, uvedl předseda podnikové odborové organizace KOVO Petr Fous. Podle něj by teď firma naopak potřebovala sehnat další lidi, hlavně do operátorských pozic.

Další dělníky a vývojáře by potřebovala i společnost Bosch. „Vývoj zakázek je pozitivní a daří se nám, i když s obtížemi, uspokojovat rostoucí poptávku zákazníků. Výrobu jsme zatím v obou závodech Bosch, v Jihlavě a v Českých Budějovicích, omezovat nemuseli," uvedl mluvčí firmy Pavel Roman. Několik zaměstnanců společnosti je podle něho pozitivní na covid-19, preventivně jsou v karanténě i jejich nejbližší kolegové. „Pro první ověřování pracovníků s obtížemi během pracovní doby používáme k vnitrofiremnímu testování na covid-19 vlastní analyzátory Bosch Vivalytic. Do dvou a půl hodin poskytují výsledek," uvedl Roman.

Jen jednotlivce má kvůli koronaviru v karanténě i havlíčkobrodský výrobce prádla Pleas, který zaměstnává 650 lidí. Výrobu také nepřerušil. „Zakázky zatím ještě máme," řekl ekonomický ředitel Petr Nobst. V jarních měsících musela tato textilní firma přerušit výrobu. Tehdy se podle ředitele zastavil celý pohyb zboží, nedostával se ani materiál.

Autoři

Štítky ČR, hospodářství, koronavirus, firmy, Vysočina, výroba, COVID-19, karanténa, Kraj Vysočina, FRAENKISCHE CZ, Robert Bosch GmbH, okres Třebíč, Okříšky, Jihlava, Pavel Roman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firmy na Vysočině výrobu kvůli koronaviru neomezují. Někteří zaměstnanci jsou v karanténě | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.