Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Pelhřimov bude v pátek hostit Galavečer rekordů. Naláká vás také atraktivním programem?

Již 26. ročník Galavečera rekordů proběhne dneska na pelhřimovském Masarykově náměstí. Na návštěvníky čeká již tradičně atraktivní program spojený s udílením výročních rekordmanských cen.

19.30 Zahájení, projekce ze světa rekordů

19.45 Flaškinet
Hudební duo (Ondra Hrách - flašky, Jakub Šmaus - kytara) kombinující energické břinkání skleněných lahví a procítěný kytarový doprovod - klasika, jazz, pop, rock. Půjde současně o zápis do České knihy rekordů - největší počet všeobecně známých skladeb zahraných na skleněné lahve.

20.00 Daniel Polman - zdolání trasy spojující nejvyšší vrcholy všech krajů ČR vlastními silami
Daniel Polman úspěšně zvládl projekt Praha – Sněžka, při kterém vystoupal na nejvyšší vrcholy všech 14 krajů ČR a na kole nebo pěšky absolvoval bez doprovodu trasu propojující tyto body. Za 97 hodin a 45 minut překonal vzdálenost 1 463 km a nastoupal 24 300 výškových metrů. Během výkonu spal pouhých 8 hodin a  jeho průměrná rychlost při započítání všech přestávek (včetně spaní) byla 15 km/h.

20.15 Bob Divílek
Legenda české kulturistiky, se pokusí o rekord v počtu kliků s partnerkou na zádech.

20.25 Lenka Bednářová - největší kolekce háčkovaných večerníčkovských postaviček
Lenka Bednářová uháčkovala kolekci 37 pohádkových postav souvisejících s televizním pořadem Večerníček. Její součástí je postava samotného Večerníčka a dále např. Křemílek a Vochomůrka, Bob a Bobek či Káťa a Škubánek. Kolekce 31 postav byla představena 13. června 2015 a vystavena v expozici Zlaté české ručičky Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov, kam 7. září 2015 přibylo dalších 6 postaviček.

20.35 Flaškinet
Pokračování koncertu, tzn. rekordu.

20.45 Denisa Kudláčková - vytrvalostní provedení tanečního prvku Iron-X v pole dancingu
Denisa Kudláčková dokázala setrvat ve výdrži v tanečním prvku Iron-X po dobu 31 vteřin. Prvek spočívá v tom, že rekordmanka v této pozici svírá svisle upevněnou tyč oběma rukama (úchop twisted grip) a má roztažené nohy tak, že levá ruka je v jedné přímce s pravou nohou a pravá ruka s levou nohou – tělo tak v této pozici připomíná písmeno X. Rekordu bylo dosaženo 13. června 2015 v rámci 25. ročníku mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů.

21.00 Honza Weber - pokus o rekord v driblingu s vařeným vajíčkem

21.10 Rekordmanská Síň slávy: Jindřich a Jan Pospíšilovi - nejvíc titulů mistrů světa v míčových sportech
Bratři Pospíšilovi vyhráli světový šampionát v kolové celkem 20krát, přičemž při jejich posledním triumfu bylo Janovi 43 a Jindřichovi 46 let. Mistry Československa se stali 25krát a v r. 1979 získali titul Sportovec roku. Králem cyklistiky byli celkem 8krát. Přijdou v duhových dresech mistrů světa a s nimi i Miroslav Kratochvíl, rovněž mistr světa v kolové. 

21.30 Jirka Žaloudek - pokus o rekord v silovém držení zátěže
Jirka bude též (téměř) neoděn a jeho obraz bude korespondovat s obrazem da Vinciho Vitruvia na velkoplošné obrazovce. Poté začne jeho pokus o rekord - držení zátěže (ve výše popsané pozici). Aby mohl být rekord uznán, je třeba vydržet alespoň 10 vteřin.

21.35 Miloš Smejkal - Rozbíjení říčních kamenů holou rukou
Za 52 vteřin dokázal Miloš Smejkal rozbít holou rukou 20 říčních kamenů o průměrné hmotnosti 448 g. Rekordu bylo dosaženo 13. června 2015 v rámci 25. ročníku festivalu Pelhřimov – město rekordů. Rekordman se pokusí předvést tentýž výkon, ale s 2,5 kg kameny!

21.45 - Honza Weber - pokus o překonání rekordu nejvíc opakování triku „carousel“ s fotbalovým míčem v nepřetržité řadě za sebou

21.50 Vzpomínka na nejvyššího Čecha Tomáše Pustinu
Maminka Tomáše paní Alena Pustinová spolu s projekcí o životě Tomáše Pustiny.

21.55  Flaškinet

22.00 Vystoupení Václava Neckáře s kapelou Bacily

Foto www.kalendarakci.atlasceska.cz | Zdroj Miroslav Marek

Štítky rekord, Pelhřimov, Tomáš Pustina, Muzeum rekordů a kuriozit, Daniel Polman, Česko, Jan Pospíšil, Praha, Václav Neckář, Miroslav Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimov bude v pátek hostit Galavečer rekordů. Naláká vás také atraktivním programem? | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.