Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Celkem 79 škol na Vysočině má zájem o uhrazení stravného dětem ze sociálně slabých rodin

Jak jsme vás již informovali, do projektu Operačního programu potravinové a materiální pomoci dětem se rozhodl zapojit také Kraj Vysočina. Zajímal ho zájem škol, proto nechal vypracovat dotazníkové šetření. „Jeho výsledky potvrdily, že o zapojení do výzvy uvažuje 79 škol a školských zařízení, tedy více než třetina dotázaných,“ uvedl radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a rodinné politiky Petr Krčál.

Radní Krčál dále připomněl, že cílem projektu je zabezpečit školní stravování dětem mateřských škol a žákům základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií ve věku od 3 do 15 let ze sociálně slabých rodin.

Odhadem vychází, že počet dětí z mateřských i základních škol, které se z finančních důvodů nemohou stravovat ve školních jídelnách, je na Vysočině více než 550. Některá zařízení se ale do projektu nezapojí, a proto, podle aktuálních předpokladů, může Potravinová pomoc na Vysočině pomoci zhruba 465 dětem. „Celkem 24 škol už figuruje v obdobném projektu ministerstva školství, takže jejich žáci musí být z připravovaného krajského záměru vyloučeni. Ve výsledku tedy oba projekty pokryjí potřeby generované regionem, “ vysvětluje radní Petr Krčál.

ČTĚTE TAKÉ: Kraj Vysočina uhradí dětem ze sociálně slabých rodin stravování ve školních jídelnách 
 

Celkem je pro uvedený projekt z rozpočtu Kraje Vysočina 4,7 miliony korun. V průběhu června si partneři záměru ujasní pravidla, definují přesný počet dětí, kterým bude projekt ve školním roce 2016/2017 hradit stravné ve školních jídelnách a postupně uzavřou Smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem.

Foto www.receptyonline.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, projekt, rodina, Petr Krčál, školní jídelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celkem 79 škol na Vysočině má zájem o uhrazení stravného dětem ze sociálně slabých rodin | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.