Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči kvůli bouřce a dešti evakuovali dětský tábor. Šlo o 46 dětí a 6 dospělých

Meteorologové na pátek předpovídali silné bouřky a přívalové srážky. Tato předpověď se nakonec naplnila a hasiči na Vysočině měli kvůli počasí plné ruce práce. Třeba na Žďársku museli evakuovat dětský tábor.

Podle mluvčí krajských hasičů Petry Musilové v souvislosti s počasím hasiči zasahovali u čtyřiceti událostí. Nejčastěji odčerpávali vodu ze zatopených sklepů objektů, pročišťovali ucpané kanalizace a odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace, a tvořily tak překážku silničního provozu.

„Nejvíce událostí řešili hasiči na Žďársku, a to konkrétně v okolí Nového Města na Moravě a Bystřice nad Pernštejnem. V odpoledních hodinách začala stoupat hladina řeky Bystřice. Okamžitě byli zkontaktováni vedoucí všech letních táborů v okolí této řeky. Hasiči neustále prováděli monitoring stavu vody na řece. Po deváté hodině večer bylo rozhodnuto o evakuaci letního tábora v lokalitě u zříceniny hradu Aueršperku. Evakuováno bylo 46 dětí a 6 dospělých osob,“ říká o zásazích hasičů Petra Musilová.

Účastníci tábora našli zázemí v budově základní školy v Bystřici nad Pernštejnem.

Všechny zásahy se naštěstí obešly bez zranění osob.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky bouřka, déšť, počasí, hasiči, zásah, výjezd, tábor, dětský tábor, okres Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči kvůli bouřce a dešti evakuovali dětský tábor. Šlo o 46 dětí a 6 dospělých | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.