Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují Trnávku. Přibyly v ní sinice i chlorofyl

Z rekreačních vodních ploch na Vysočině sledovaných hygieniky je nevhodná ke koupání jen přehrada Trnávka na Pelhřimovsku. V její vodě od minulého týdne přibyly sinice i chlorofyl. Zbývajících pět rybníků a nádrží kontrolovaných v tomto týdnu má vodu celkem dobrou, uvedla dnes na webu krajská hygienická stanice.

V posledních dnech se pročistila voda u vodních ploch na Žďársku, a to rybníků Medlov, Velké Dářko a Pilské nádrže, které minulý týden nedostaly od hygieniků dobré hodnocení. Množství sinic v jejich vodě ale kleslo a jsou opět vhodné ke koupání.

Dobrou vodu nabízí rekreantům rybník Ředkovec na Havlíčkobrodsku. Ve vodě přehrady Sedlice na Pelhřimovsku je jen mírně zvýšené množství sinic a chlorofylu, ke koupání je pořád vhodná.

Všech 18 rekreačních rybníků a přehrad na Vysočině budou hygienici kontrolovat za týden. Čistou vodu z nich minulý týden měly Břevnická nádrž u Chotěboře, rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý poblíž Telče, přírodní biotopy v Třešti, Jemnici a v Šiklově Mlýně, přehrada Dalešice i koupaliště v Rouchovanech a v Novém Městě na Moravě. Dobré podmínky pro vodní rekreaci nabízely také Domanínský rybník u Bystřice nad Pernštejnem a zatopený lom u Horní Cerekve.

Autoři | Foto nase-voda.cz

Štítky koupání, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina, chlorofyl, Kraj Vysočina, rybník, Trnávka, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, okres Žďár nad Sázavou, Medlov, Velké Dářko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují Trnávku. Přibyly v ní sinice i chlorofyl | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.