Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují Sedlici na Pelhřimovsku. Jinde je voda čistá

Z přírodních vodních ploch na Vysočině, které tento týden kontrolovali hygienici, je nevhodná ke koupání jen Sedlice na Pelhřimovsku. Zbývající rybníky a přehrady využívané k rekreaci mají zatím vodu čistou, ale celkem chladnou. Její teplota se v posledních dnech pohybovala nejčastěji mezi 16 až 18 stupni Celsia. Vyplývá to z informací, které zveřejnila krajská hygienická stanice na svém webu.

Pracovníci hygienické stanice kontrolovali přírodní vodní plochy po dvou týdnech, prověřili jich 15. V přehradě Sedlice se podle nich znečištění od minulé kontroly ještě o něco zvýšilo. Při vydatných deštích se tam zřejmě dostaly i fekálie. „Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko," uvedli.

Vodu vhodnou ke koupání mají na Havlíčkobrodsku Břevnická nádrž i rybníky Kachlička a Ředkovec a na Jihlavsku rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý. Čistá voda zůstává před začátkem prázdnin i v zatopeném lomu v Horní Cerekvi a v přehradě Trnávka na Pelhřimovsku. Na Třebíčsku se mohou lidé bez obav koupat v přehradě Dalešice i v rouchovanském koupališti Stejskal.

Čistou vodu mají také kontrolované vodní plochy na Ždársku, tedy rybníky Domanínský, Medlov, Velké Dářko, novoměstské koupaliště a nádrž Pilská. Ve dvousethektarovém Velkém Dářku měla voda tento týden teplotu jen 15,4 stupně Celsia. Rybník Sykovec je vypuštěný.

Autoři | Foto mistopisy.cz

Štítky koupání, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina, okres Pelhřimov, Sedlice, Kraj Vysočina, přehrada, rybník, Krajská hygienická stanice, Velké Dářko, okres Havlíčkův Brod, Kachlička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují Sedlici na Pelhřimovsku. Jinde je voda čistá | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.