Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Vysočině se příští týden otevřou jen některé kryté bazény

Na Vysočině se v příštím týdnu znovu otevřou jen některé kryté bazény, například v Třebíči nebo ve Žďáru nad Sázavou. Jihlavský akvapark Vodní ráj připravuje otevření své vnitřní části na 30. května. Návštěvníci musejí počítat s dodržováním opatření proti šíření koronaviru. Krytý bazén v Havlíčkově Brodě už do prázdnin fungovat nebude, městské technické služby tam připravují na otevření venkovní koupaliště.

Bazény se uzavřely 13. března, den poté, kdy vláda vyhlásila nouzový stav kvůli nemoci covid-19. Znovu mohou být v provozu od 25. května, stejně jako třeba letní koupaliště, vnitřní prostory restaurací, hotely nebo kempy.

Krytý bazén v Havlíčkově Brodě je běžně otevřený do konce června. Teď je vypuštěný, jeho zprovozňování by se ekonomicky nevyplatilo, uvedl ředitel technických služeb města Karel Milichovský. Letní koupaliště by podle něj mělo být připravené na otevření do půlky června.

Relaxační centrum ve Žďáru nad Sázavou se v příštím týdnu otevře. Termín bude podle ředitele městské organizace Sportis Vladimíra Kovaříka záviset na dohodě s hygieniky. Pokud budou chtít vzorky vody z nově napouštěných bazénů, mohou se přípravy o několik dní protáhnout. V opačném případě bude otevřeno od pondělí, uvedl. V pondělí otevře i třebíčský Aquapark Laguna.

Koupání v krajské Jihlavě

Krytá část jihlavského akvaparku by měla sloužit od 30. května, pro její provoz budou platit pravidla stanovená ministerstvem zdravotnictví, uvedl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek. Kapacita bude omezená na polovinu, tedy na 120 lidí, pouštět se nebudou některé vodní atrakce. „Jedná se o parní kabinu, divokou řeku, chrliče a vodopády. V provozu naopak zůstane sauna, tobogán a napůl snížená kapacita vířivky," uvedl Martin Málek.

Venkovní část Vodního ráje bude připravená na otevření od 6. června. „Ovšem záleží také na tom, jak budou přesně nastavena pravidla, a to včetně kapacity venkovního areálu, do kterého se vejde naráz až 2400 lidí," uvedl Málek. Při velkém omezení počtu návštěvníků by podle něj byl provoz letních bazénů ekonomicky nevýhodný a bylo by na zvážení, zda novou sezonu vůbec zahájit.

Plavecký a výukový bazén Rošického v Jihlavě se zatím otevírat nebude. Od 26. května do 28. června tam bude fungovat sauna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, správa, koronavirus, Vysočina. bazén, Kraj Vysočina, krytý plavecký bazén, koupaliště, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Třebíč, Martin Málek, Jihlava, bazén, Vladimír Kovářík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se příští týden otevřou jen některé kryté bazény | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.