Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kulturní akce dotované Krajem Vysočina, které překazil covid-19, lze odložit

Kulturní akce, které dotacemi podpořil Kraj Vysočina, budou moct organizátoři odsunout i na příští rok, pokud se kvůli koronaviru letos nemohou konat. O posunutí termínu ale musejí včas požádat. Kraj umožní na základě žádosti odsunout i další akce podpořené v rámci Fondu Vysočina včetně investičních. Po jednání krajské rady to dnes řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Vysočina letos podpořila čtyři desítky sportovních, kulturních či společenských akcí. Rozdělila mezi ně asi osm milionů korun. Největší částku, dva miliony korun, kraj vyčlenil stejně jako loni pro Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského. „Chystá se být realizován, ale v jiném rozměru a rozsahu bez účasti většího množství diváků, spíš komorním, pokud bude povoleno 100 nebo 200 diváků," řekl hejtman Jiří Běhounek.

Většina podporovaných akcí dostala z krajských peněz příspěvek menší než 200 tisíc korun. Patří mezi ně i 38. ročník letního festivalu Prázdniny v Telči. „Jsme velcí optimisté a věříme, že to dobře dopadne a že budeme. A když ne, tak budeme jindy," řekl za pořadatele Vojtěch Kolář. S předprodejem vstupenek ještě telčský festival nezačal.

Festival Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou, který patří také mezi krajem podpořené akce, chce definitivně své konání potvrdit, nebo zrušit do poloviny května, řekl dramaturg Michal Schmidt. „Stále probíhá upřesňování podmínek a vyjednávání hlavně zahraničních účinkujících, jestli vůbec budou schopni do republiky přijet," řekl Michal Schmidt. Zahraniční hudebníci tvoří podstatnou část programu festivalu, řada z nich díky němu přijela do České republiky poprvé.

Autoři | Foto telc.eu

Štítky správa, kultura, Vysočina covid-19, koronavirus, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, festival, ČSSD, kulturní akce, Petr Dvorský, Michał Schmidt, COVID-19, Česko, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní akce dotované Krajem Vysočina, které překazil covid-19, lze odložit | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.