Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Areál Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí zakončí sezonu

Skiareály na Vysočině přilákaly o víkendu stovky lyžařů. V provozu byly čtyři, Šacberk a Čeřínek u Jihlavy, Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí a Harusův kopec v Novém Městě na Moravě. Na svazích je od 20 do 50 centimetrů sněhu. Areál Fajtův kopec ukončí 4. března sezonu. Vyplývá to z vyjádření provozovatelů sjezdovek.

Šacberk v Jihlavě předpokládá, že otevřeno bude mít do poloviny března, i kvůli jarním prázdninám, které budou ve školách na Vysočině až druhý týden v březnu. „Tím, že připadlo, sobotní podmínky byly úplně skvělé, protože i do rána mrzlo a smíchal se přírodní sníh s technickým. Byl prakticky plný turniket, což obnáší stovky lyžařů. Dnes dobré, máme tady chvíli lyžařský pohár Vysočiny, závody. Omezovat provoz ani zavírat nebudeme, máme tady školy, sněhu pořád kolem půl metru," řekl provozovatel Pavel Havlíček.

Harusův kopec u Nového Města na Moravě měl o víkendu podmínky dobré, ale zájem o dvacet procent menší než obvykle. Přijely stovky lyžařů, sněhu je v areálu 20 až 30 centimetrů, řekl správce Karel Klapač. Tento týden bude od pondělí do pátku otevřeno od 9:00 do 18:00, o víkendu do 21:00. „Někteří lidé třeba neodjedou do Itálie. Lidé mohou přijet, s ohledem na předpověď počasí předpokládám, že lyžování bude kvalitní," řekl Karel Klapač.

Na Fajtově kopci skončí sezona 4. března. Školní závody, které měly být 4. a 5. března, jsou zrušené. „Podmínky jsou u nás špatné, sobotní návštěvnost dobrá, dnešek žádná hitparáda. Zima je na ústupu, přišlo to o měsíc dřív. Hodně odtálo, je to přemrzlé, nasněžilo jen tři, čtyři centimetry," řekl v neděli Jiří Pálka z velkomeziříčského lyžařského klubu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, Šacberk, kopec, lyžař, Jihlava, Nové Město na Moravě, Čeřínek, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Areál Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí zakončí sezonu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.