Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu jsou čtyři sjezdovky. Někde čekají na vývoj počasí

Na Vysočině zůstávají v provozu poslední čtyři lyžařské sjezdovky. Je to Šacberk a Čeřínek u Jihlavy, Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí a Harusův kopec v Novém Městě na Moravě. Někteří další správci skiareálů řekli, že sezonu ukončují, jinde ještě čekají na další vývoj počasí. Závodní tratě novoměstské Vysočina Areny jsou pro rekreační běžkaře uzavřené kvůli přípravě na Světový pohár v biatlonu.

Sněhu na sjezdovkách ublížily deště. V Novém Jimramově dnes lyžařský vlek jezdí v této zimě naposledy. „Dneska to zavíráme, není to už kvalitní lyžování," řekl ve čtvrtek 27. února správce sjezdovky Petr Chlubna. Aktuální sněhové přeháňky na tom podle něj nic nezmění.

Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou je zavřená od 18. února a na Křemešníku se nelyžuje od minulého pondělí. S obnovením provozu v této sezoně jejich správkyně Magda Vaňková moc nepočítá, pokud nenastane větší zvrat v počasí. „Já si myslím, že už se to nepovede," řekla.

Nesmí moc pršet 

Naopak provozovatel sjezdovky Šacberk Pavel Havlíček předpokládá udržení vleku v provozu do půlky března, i kvůli jarním prázdninám, které budou ve školách na Vysočině až druhý týden v březnu. Technického sněhu je podle něj na svahu pořád okolo půl metru. „Když nebude tolik dešťů, nebude se kopec zásadně měnit," uvedl ze Šacberku Pavel Havlíček.

Na Fajtově kopci se bude lyžovat i v prvních dnech příštího týdne. Školní závody, které tam měly být 4. a 5. března, jsou ale kvůli nepříznivým podmínkám zrušené. „Pomalu ale jistě se suneme ke konci, bohužel je to o měsíc dřív než roky předtím," uvedl Jiří Pálka z velkomeziříčského lyžařského klubu.

O provozu sjezdovky Harusův kopec u Nového Města na Moravě rozhodne správce Karel Klapač v neděli, podle zájmu lyžařů a předpovědi počasí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, sjezdovka, Šacberk, Nové Město na Moravě, kopec, Světový pohár v biatlonu, Jihlava, Velké Meziříčí, Čeřínek, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V provozu jsou čtyři sjezdovky. Někde čekají na vývoj počasí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.